Σταθεροποίηση ή trading;

Τα μεγέθη του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, οι δωρεάν μετοχές της δεύτερης και οι διαθέσεις των ξένων παικτών για trading, κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους διαμορφώνουν κλίμα και τάση στην αγορά. Συντήρηση ενός σχετικά ηρεμότερου κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια θα σταθεί αρωγός σε ανάλογη προσπάθεια που επιχειρείται και στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετοχές σηματωροί για το διήμερο θεωρούνται ο ΟΤΕ σήμερα και η ΔΕΗ αύριο. Και οι δύο λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, σήμερα, αλλά η ΔΕΗ και λόγω της διανομής των δωρεάν μιας προς δέκα, που θα δοθούν ως bonus για αυτούς που διακράτησαν για 6 μήνες τις μετοχές, οι οποίες προέκυψαν από την τρίτη μετοχοποίηση της Επιχείρησης.

Το κλίμα μπορεί να συντηρηθεί συγκρατημένα θετικό, κάτι που θα οδηγήσει στην επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 2.310 μονάδων.

Πάντως, αυτό που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά χθες ήταν η παντοδυναμία των ξένων παικτών και ειδικότερα των Αγγλο- Ελβετών, οι οποίοι διευρύνουν σταδιακά τη συμμετοχή τους στον τραπεζικό κλάδο.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση κορυφαίου χρηματιστηριακού παράγοντα ο οποίος από χθες το πρωί αναφερόταν στο ενδεχόμενο άκρως βραχυπρόθεσμων κινήσεων από πλευράς ξένων διαχειριστών– πελατών του σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20.

Οι ξένοι, παρά την μακροπρόθεσμη προσέγγιση της αγοράς και των επενδυτικών τους θέσεων, ασχολούνται κατά καιρούς και με το trading μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και εμπορευσιμότητας. Κάτι που συνέβη και χθες.

Ενδεχόμενη συντήρηση του κλίματος και στη Σοφοκλέους θα συνέβαλλε στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας και στη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Το θετικό είναι πως αρκετές εταιρίες αυτής της κατηγορίας ανακοινώνουν θετικά αποτελέσματα, ενώ σε ορισμένες διαπιστώνεται σταθερότητα στον ρυθμό ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v