”Τράβηγμα” με τράπεζες - τηλεπικοινωνίες

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τίτλο της Alpha Bank μετά το ... μεσημεριανό διάλειμμα πυροδότησε την ανοδική κίνηση των τραπεζών (2,57%) και των τηλεπικοινωνιών (1,53%) και οδήγησε το Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 2.350 μονάδων. Αισιόδοξοι οι τεχνικοί αναλυτές. Οι ”ζωηροί” τίτλοι.

Με κάποιες θετικές εκπλήξεις, μετά τις 13.50, ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση στην Σοφοκλέους.

Η Αγορά μέχρι εκείνη την στιγμή έδειχνε να ακολουθεί με σχετική δυσκολία την θετική εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όταν και προέκυψε αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τίτλο της Alpha Bank, που πυροδότησε την ανοδική κίνηση.

Ακολούθησαν και άλλοι Δεικτοβαρείς τίτλοι όπως Εμπορική, Εθνική, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ιντρακόμ, Τιτάν, ΟΤΕ, Cosmote και Eurobank, ενώ το +1,53% των Τηλεπικοινωνιών και το +2,57% του Τραπεζικού κλάδου δείχνει ποιοι έδωσαν ώθηση σε Γενικό Δείκτη και FTSE.

Αντίθετα νέο χαμηλό τρέχοντος έτους για την ΔΕΗ, κοντά στα χαμηλά έτους και η Ελ. Τεχνοδομική, σημαντικές απώλειες για την Coca-Cola και αρνητικό πρόσημο για τον Γερμανό.

Την ίδια ώρα για πολλοστή φορά διαψεύστηκαν όσοι ήλπιζαν ότι η επόμενη ανοδική κίνηση θα συνοδευτεί από κινητικότητα σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όμως το +1,25% του FTSEM (κυρίως από τα κέρδη που κατέγραψε από ”ανοιχτές” εντολές αγορών τα τελευταία λεπτά ο τίτλος της Folli-Follie) και πολύ περισσότερο το +0,30% του FTSES αποδεικνύουν ότι αυτοί ακολούθησαν από απόσταση.

Οι παράγοντες της Αγοράς παραμένουν επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι η ψυχολογία των εμπλεκομένων έχει κλονιστεί, όλοι κυριολεκτικά περιμένουν την επόμενη κίνηση των ξένων, ενώ τα επικείμενα αποτελέσματα από ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ ίσως παίξουν ρόλο στην βραχυπρόθεσμη τάση.

Λίγο περισσότερο αισιόδοξοι οι τεχνικοί αναλυτές, καθώς ο δείκτης των Τραπεζών κράτησε στην προηγούμενη φάση διόρθωσης τις 4500 μονάδες, εκτιμούν ότι το επόμενο σημείο τεχνικής αντίστασης για τον Δείκτη είναι οι 2385 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε γρήγορα στο υψηλό των 2362,98 μονάδων, υποχώρηση μέχρι τις 2331,01 και νέα αντίδραση με κλείσιμο στις 2352,22 μονάδες και κέρδη 1%, ο τζίρος σχετικά αυξημένος έφθασε τα 120,5 εκ. από τα οποία τα 9 αφορούσαν ”πακέτα”.

Προς το τέλος διαμορφώθηκε η τελική αναλογία με 196 ανοδικές μετοχές έναντι 102 πτωτικών και σε 15 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%.

Από τους επιμέρους τίτλους, νέο υψηλό τρέχοντος έτους για την Moda Bagno, κοντά στα υψηλά τρέχοντος έτους και ο Δάιος, πίεση σε Λύκο και Profile (ίσως και λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων), νέο χαμηλό τρέχοντος έτους για Albio και Έμπεδο (με ιδιαίτερα πυκνές συναλλαγές), ενώ κινητικότητα που συνοδεύτηκε από σημαντικά κέρδη κατέγραψαν Περσέας, Μουζάκης, Βαρβαρέσος, ΕΚΤΕΡ, Χαλυβδόφυλλα και Revoil.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 40.000 τεμάχια της Μπάμπης Βωβός στα 16,28 ευρώ, ένα πακέτο 250.000 τεμάχια της Sex Form στα 2,90 ευρώ, ένα πακέτο 200.000 τεμάχια της Eurobank στα 17,38 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της Alpha Bank στα 19,90 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 92.550 τεμάχια της Eurobank στα 17,42 ευρώ, ένα πακέτο 82.950 τεμάχια της Πειραιώς στα 9,28 ευρώ και ένα πακέτο 38.569 τεμάχια της ΔΕΗ στα 18,92 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v