Marfin: Εκτιμήσεις για Μαΐλλη και Folli Follie

Αύξηση 10% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας και 6% στις πωλήσεις του ομίλου Μαΐλλη προβλέπει η Marfin Analysis για το πρώτο τρίμηνο του 2004. Για τη Folli Follie η χρηματιστηριακή αναμένει 26% ενίσχυση των πωλήσεων και 34% βελτίωση στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Marfin: Εκτιμήσεις για Μαΐλλη και Folli Follie
Ανοδικά εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθούν τα μεγέθη τόσο του ομίλου Μαΐλλης όσο και του ομίλου της Folli Follie.

Σημειώνεται, πως οι δυο εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αύριο, 27 Μαΐου 2004.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, οι πωλήσεις της Μαΐλλης στο πρώτο τρίμηνο αναμένεται να παρουσιάσουν 6% αύξηση διαμορφούμενες στα 82,4 εκατ. ευρώ.

Για τα EBITDA, τα κέρδη προ φόρων και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 5% (14,7 εκατ. ευρώ), 8% (6,1 εκατ. ευρώ) και 10% (6 εκατ. ευρώ) αντίστοιχα.

H Marfin Analysis συμπληρώνει πως η διοίκηση της Μαΐλλης προέβλεπε αύξηση των πωλήσεων κατά 10% το πρώτο τρίμηνο του 2004 λόγω της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Σύμφωνα με την Marfin Analysis το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε πιθανά σημάδια ανάκαμψης του όγκου των πωλήσεων και των τιμών, ενώ υπενθυμίζει πως οι πωλήσεις του 2003 είχαν επηρεαστεί αρνητικά από την έλλειψη εσόδων ύψους 4-5 εκατ. ευρώ, λόγω της επένδυσης στη SIAT, επισημαίνοντας πως αντίστοιχα ποσά θα ενισχύσουν τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2004.

Για τη Folli Follie η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 26% στις πωλήσεις τριμήνου καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 44,6 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 19%, στα 15,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να παρουσιάζουν 34% βελτίωση, διαμορφούμενα στα 15 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως οι εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για αύξηση 27% στις πωλήσεις (45 εκατ. ευρώ), 24% στα EBITDA (16,4 εκατ. ευρώ) και 38% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας (15,5 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με το report της Marfin Analysis η αύξηση των πωλήσεων είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος, της προώθησης νέων προϊόντων και της ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας του brand name Folli Follie.

Πάντως, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα αποτελέσματα τριμήνου της Folli Follie ενδέχεται να ξεπεράσουν τις προβλέψεις της λόγω υψηλότερης συνεισφοράς των ΚΑΕ (1,9 εκατ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για 1,6 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v