Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ηπια άνοδο αναμένουν 2+1 ΑΧΕ για α΄ τρίμηνο

Μικρή αναμένεται η αύξηση των μεγεθών της ΔΕΗ για το α΄ τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με τις Marfin Analysis, Εθνική ΑΧΕ και δημοσκόπησης του Reuters που επικαλείται η EFG Eurobank Sec, με την Marfin να επισημαίνει τους αρνητικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα.

ΔΕΗ: Ηπια άνοδο αναμένουν 2+1 ΑΧΕ για α΄ τρίμηνο
Μικρή αναμένεται η αύξηση των μεγεθών της ΔΕΗ για το α΄ τρίμηνο του 2004, όπως προκύπτει από τα πρωϊνά reports των Marfin Analysis και Εθνική ΑΧΕ, αλλά και δημοσκόπησης του Reuters που επικαλείται η EFG Eurobank Sec.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Marfin Analysis, η σύγκριση με το προηγούμενο έτος δεν είναι ευνοϊκή, λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου πέρυσι.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι αρνητική επίδραση θα έχουν στα αποτελέσματα οι καλές καιρικές συνθήκες του Μαρτίου, η έλλειψη συναλλαγματικών διαφορών ύψους 18 εκατ. ευρώ (που κατεγράφησαν το προηγούμενο έτος), η χαμηλότερη υδροηλεκτρική παραγωγή, οι υψηλότερες πετρελαϊκές τιμές, οι αποσβέσεις λόγω της μονάδας στη Φλώρινα και τα υψηλότερα έξοδα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναφερόμενη στα θετικά στοιχεία η Marfin Analysis επισημαίνει ότι θετική επίδραση στα αποτελέσματα της ΔΕΗ θα έχουν η αύξηση της κατανάλωσης κατά 4% τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, οι αυξήσεις των τιμολογίων, οι εξαγωγές, η μείωση του προσωπικού, ο χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής και οι χαμηλότερες ζημίες της Tellas.

Οσον αφορά στα μεγέθη η Marfin Analysis αναμένει ότι οι πωλήσεις της ΔΕΗ στο α΄ τρίμηνο του 2004, θα διαμορφωθούν στα 1,024 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 7%.

Αντίστοιχα, τα EBITDA της ΔΕΗ εκτιμώνται στα 360 εκατ. ευρώ με αύξηση 8%, ενώ και τα καθαρά κέρδη αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα κατά 6% στα 111 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Εθνική ΑΧΕ σε αντίστοιχο report εκτιμά ότι τα έσοδα της ΔΕΗ θα σημειώσουν άνοδο 7% στα 1,020 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των εξαγωγών στην Ιταλία το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, ενώ για τα EBITDA αναμένεται άνοδος 3,4% στα 345 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι πως και η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει ότι η σύγκριση των αποτελεσμάτων με το προηγούμενο έτος δεν ευνοεί, εξαιτίας της δυναμικής των μεγεθών της εταιρίας πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ, σύμφωνα με το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ, αναμένεται να διαμορφωθούν στα 109 εκατ. ευρώ, με άνοδο 4,5%.

Η EFG Eurobank Sec., επικαλείται δημοσκόπηση του Reuters που κάνει λόγο για αύξηση των πωλήσεων της ΔΕΗ κατά 7, 4% (1,023 δισ. ευρώ) στο α΄ τρίμηνο του 2004.

Τα EBITDA αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 4,6% στα 349 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά κέρδη της Επιχείρησης εκτιμάται ότι θα αυξηθούν 3,6% στα 108 εκατ. ευρώ.

Η ΔΕΗ ανακοινώνει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου του 2004, στις 27 Μαΐου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v