Ο Τύπος της Πέμπτης

Στην ανησυχία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για το έλλειμμα του 2003, στους πέντε βασικούς άξονες που περιέγραψε ο πρωθυπουργός για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, αλλά και στη χθεσινή γ.σ. του ΣΕΒ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στην ανησυχία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για το έλλειμμα του 2003, στους πέντε βασικούς άξονες που περιέγραψε ο πρωθυπουργός για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, αλλά και στη χθεσινή γ.σ. του ΣΕΒ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Ευρωεκλογές: ”Ελληνικά” σκέφτονται οι Έλληνες ενόψει ευρωεκλογών σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία που αναφέρει πως με βάση γκάλοπ της Opinion τρεις στους 4 Έλληνες θεωρούν την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεταιρισμό μεγάλων συμφερόντων και εννιά στους δέκα πιστεύουν ότι η πολιτική της ΕΕ είναι υπόθεση μιας κλειστής λέσχης ισχυρών μελών της., ενώ αναφέρει πως η ΝΔ

Καραμανλής: Σε ρόλο πυροσβέστη καλείται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τον εμφύλιο υπουργών-υφυπουργών αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο πρωθυπουργός κάλεσε στο γραφείο του τους κ.κ. Κακλαμάνη, Γιαννάκου και Παυλόπουλο.

ΣΕΒ: Κυβερνητική απραξία βλέπει τώρα ο ΣΕΒ σύμφωνα με Τα Νέα που αναφέρουν πως η ηγεσία του Συνδέσμου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για απραξία στην οικονομία.

Η Οικονομική Ελευθεροτυπία σημειώνει πως η κυβέρνηση υποσχέθηκε στον ΣΕΒ υψηλούς ρυθμούς, ενώ το Κέρδος αναφέρει πως σύμφωνα με την ηγεσία του Συνδέσμου η έμφαση πρέπει να δοθεί στην καινοτομία, την έρευνα και την εκπαίδευση.

Σε επτά άξονες θα στηριχθεί η πολική της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα με στόχο να ανατραπεί το σκηνικό της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και των συσσωρευμένων προβλημάτων και να διαμορφωθούν ουσιαστικές προϋποθέσεις υγιούς ανάπτυξης τονίζει η Καθημερινή.

Για βήμα απαιτήσεων από τους βιομηχάνους για δραστική μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις μεταξύ άλλων κάνει λόγο Το Βήμα, επικαλούμενο τη χθεσινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ενώ συμπληρώνει πως ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υποσχέθηκε ”φιλοεπεχειρηματικό” περιβάλλον και τους κάλεσε σε επενδύσεις.

Γκαργκάνας: Τη συνεχιζόμενη διελκυστίνδα με τις τράπεζες για τα πανωτόκια, που έχει αποτέλεσμα την καθυστέρηση κατάθεσης της νέας νομοθετικής ρύθμισης, επιβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας ο οποίος παρενέβη υπέρ των τραπεζών τονίζει Το Βήμα.

Στο 4% έχει ανέλθει το πρώτο τετράμηνο του 2004 το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης αναφέρει η Καθημερινή, επισημαίνοντας πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξέφρασε χθες την ανησυχία του προτρέποντας την κυβέρνηση να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε το τρέχον έτος να συγκρατηθεί το έλλειμμα κάτω από το 3%.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το κουμάντο στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αξιώνουν οι ΗΠΑ ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση αναφέρουν Τα Νέα.

Εθνική Τράπεζα: Σε ανασυγκρότηση των θυγατρικών της θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα όπως αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως η Τράπεζα επιδιώκει την ανασύνταξη των δυνάμεων του ομίλου σε αποδοτικότερη βάση.

Cosmote: Τηλεφωνία 3ης γενιάς προσφέρει η Cosmote, σύμφωνα με Το Βήμα.

Τιτάν: Στον εκσυγχρονισμό των μονάδων αδρανών υλικών της Titan America, τομέας ο οποίος στο πρώτο τρίμηνο αφορούσε στο 9,1% των πωλήσεών του, περνά ο όμιλος σύμφωνα με το Κέρδος.

Elmec: Με νέα καταστήματα επεκτείνεται η Elmec Sport αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v