Ο Τύπος της Παρασκευής

Σε γκάλοπ των MRB, GPO και VPRS που δίνουν το προβάδισμα στη Ν.Δ., στην αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των ΟΤΕ, ΔΕΗ, καθώς και άλλων εισηγμένων εταιριών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Σε γκάλοπ των MRB, GPO και VPRS που δίνουν το προβάδισμα στη Ν.Δ., στην αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των ΟΤΕ, ΔΕΗ καθώς και άλλων εισηγμένων εταιριών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Γκάλοπ: Στα γκάλοπ της MRB και της GPO, σύμφωνα με τα οποία οι πολίτες επικροτούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ η πρόθεση ψήφου τοποθετείται στο 41,5% για τη Ν.Δ. σύμφωνα με την MRB και στο 42% με βάση τα στοιχεία της GPO, αναφέρεται ο ”Ελεύθερος Τύπος”.

Παράλληλα, η ”Καθημερινή” αναφέρεται σε δημοσκόπηση της VPRC, σύμφωνα με την οποία η Ν.Δ. προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 8 μονάδες.

Κυβέρνηση: Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται από την εντεινόμενη σύγχυση των κυβερνητικών στελεχών αναφέρουν ”Τα Νέα”, που συμπληρώνουν πως χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς έφτασε να αναρωτιέται σε συνεδρίαση επιτροπής αν η Ελλάδα έπρεπε τελικά να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναπτυξιακός Νόμος: Προτάσεις για δραστικές αλλαγές στο καθεστώς των επενδύσεων ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης από τα μέλη της επιτροπής για την αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου, που συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Η οικονομική απραξία ανησυχεί την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα επιτρέψουν στην οικονομία να ”πάρει μπροστά”, αναφέρει ”Το Βήμα”.

Αλογοσκούφης: Την πρόθεσή του για διασφάλιση του ελέγχου του ΟΤΕ και της ΔΕΗ από το Δημόσιο αποκαλύπτει στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ”Μέτοχο και Επενδύσεις” ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σοφοκλέους: Στη μέση έμεινε ο κανονισμός του Χ.Α. τονίζει ”Το Βήμα”, ενώ η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” σημειώνει πως δεν ξεκαθαρίζουν οι κανόνες του παιχνιδιού, επισημαίνοντας πως οι αρχές είναι δέσμιες των χρονικών προθεσμιών.

Αμοιβαία: Σοβαρότητα ερωτήματα για το κατά πόσο η διαχείριση πολλών μετοχικών και μικτών Αμοιβαίων γίνεται πράγματι με επαγγελματικό τρόπο και προς το συμφέρον του επενδυτή-μεριδιούχου δημιουργούν οι αποδόσεις που έχουν προκύψει στην ελληνικά αγορά τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι φήμες για παραβατικές πρακτικές που κάνουν εδώ και αρκετό διάστημα τον γύρο της Σοφοκλέους, αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”.

ΚΠΣ: Μηχανισμό άμεσης δράσης στα έργα του Γ΄ ΚΠΣ, που θεωρούνται ύποπτα για απώλειες κοινοτικών κονδυλίων, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

ΙΟΒΕ: Ενισχύεται το κλίμα των θετικών προσδοκιών αναφέρει ”Το Κέρδος”, επικαλούμενο σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις αισιοδοξούν, ενώ σημειώνεται επίσης ότι οι δείκτες σε βιομηχανία–υπηρεσίες και εμπιστοσύνη καταναλωτών βελτιώθηκαν τον Απρίλιο.

Ευρώ: Το έντονο κερδοσκοπικό παιχνίδι κατά του δολαρίου, γκρεμίζοντας τα τεχνητά επίπεδα στήριξης, εκτίναξε χθες το ευρώ κοντά στα 1,23 δολάρια.

Προαστιακός: Συμπληρωματικές συμβάσεις 65 εκατ. ευρώ εκτροχιάζουν το κόστος του προαστιακού σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Πετρέλαιο: Υποχώρηση στις τιμές προκαλεί η δήλωση του προέδρου του ΟΠΕΚ, αναφέρει το ”Κέρδος”.

Φυσικό Αέριο: Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία είναι προβληματισμένος για το ”αν θα έπρεπε να αναλάβουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες”, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Ακτοπλοΐα: Σε αυξήσεις εισιτηρίων της τρίτης θέσης αναμένεται να προχωρήσει εντός των επομένων ημερών οι ακτοπλοϊκές εταιρίες αγνοώντας το ΥΕΝ, που έχει ήδη απορρίψει το ενδεχόμενο να συναινέσει σε ανατιμήσεις 10% που ζητούν οι ακτοπλόοι, τονίζει ”Το Βήμα”.

Αποτελέσματα τριμήνου: τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μηχανική, Αλουμίνιον Ελλάδος, Μαΐλλης, σχολιάζει, μεταξύ άλλών, ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

ΑΕΓΕΚ: Άλλαξε χέρια το 17,74% της ΑΕΓΕΚ όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως πρόκειται περί εσωτερικής κίνησης του ομίλου Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v