Κίνδυνος για μπάνια και εκπτώσεις!

Δύο είναι τα ιερά και όσια του σύγχρονου Έλληνα: Τα μπάνια του λαού και οι εκπτώσεις. Και τα δύο απειλούνται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Μήπως τελικά κάναμε λάθος που διεκδικήσαμε τους Αγώνες; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι αργά για να τους δώσουμε κάπου άλλου...

Κίνδυνος για μπάνια και εκπτώσεις!
Δύο είναι τα ιερά και όσια του σύγχρονου Έλληνα: Τα μπάνια του λαού και οι εκπτώσεις. Και τα δύο απειλούνται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Μήπως τελικά κάναμε λάθος που διεκδικήσαμε τους Αγώνες; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι αργά για να τους δώσουμε κάπου άλλου...



Η έμπορος ενδυμάτων μας ενημέρωσε ότι οι Γερμανοί προμηθευτές της την πληροφόρησαν πως θα τις αποστείλουν στις επόμενες ημέρες και χειμωνιάτικα ρούχα. Φανταστείτε μέσα στον Αύγουστο τις βιτρίνες των καταστημάτων της Αθήνας με μάλλινα!

Οι Γερμανοί ελπίζουν ότι θα συμβεί ό,τι ακριβώς συνέβη και στην Αυστραλία, όταν οι επισκέπτες ”σήκωσαν” τα εμπορεύματα των τοπικών καταστημάτων.

Κι η έμπορος από την πλευρά της δεν βρίσκει τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει φέτος να γίνουν εκπτώσεις. Ακόμη κι αν γίνουν, δεν πιστεύει ότι οι καταστηματάρχες των καλών σημείων πώλησης θα μετατρέψουν τους εμπορικούς δρόμους της Ολυμπιακής πρωτεύουσας σε... ανατολίτικο παζάρι.

Να μην τα πολυλογούμε, όσοι σκέφτεστε να ψωνίσετε στις εκπτώσεις θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσετε τα πλάνα σας...

Εκτός των άλλων κινδυνεύουμε να χάσουμε και τις διακοπές μας! Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα δώσουν άδεια στους εργαζόμενους για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τον Σεπτέμβριο ξεκινάνε τα σχολεία, οπότε πάμε για διακοπές το 2005! Διότι η άδεια τον Νοέμβριο ή τον Ιανουάριο ισοδυναμεί στην Ελλάδα με κατ’ οίκον περιορισμό.

Αλλά ας μην στεναχωριόμαστε! Θα χορτάσουμε σπορ και θέαμα. Από την τηλεόραση, διότι δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει κάποιος τόσο τρελός που θα θελήσει να κινηθεί στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες.

Φαντάζεστε τον εαυτό σας σε ΙΧ αυτοκίνητο να προσπαθήσετε να κινηθείτε μαζί με άλλους δεκάδες χιλιάδες σε μία λωρίδα της Κηφισίας; Εδώ σε τρεις λωρίδες και χρειάζεται κανείς 45 λεπτά για να ανέβει από τον Φάρο στην Κηφισιά.

Από την τηλεόραση θα μπορούσαμε, βέβαια, να απολαύσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ακόμη και αν δεν γίνονταν στην Αθήνα, αλλά σε μια άλλη οποιαδήποτε πόλη του πλανήτη. Θα ήμασταν στην παραλία, θα πλατσουρίζαμε τα πόδια μας στο νερό και θα χειροκροτούσαμε για τις ελληνικές επιτυχίες.

Κι ύστερα, χαρούμενοι, γεμάτοι εθνική περηφάνια, ηλιοκαμένοι και ξεκούραστοι, θα πιστοποιούσαμε την επιστροφή στον πολιτισμό και στο άστυ με μία μεγαλοπρεπή επιδρομή στα καταστήματα με τις εκπτώσεις.

Τώρα; Τώρα θα υποστούμε ό,τι πρέπει να υποστούμε για τον... εθνικό σκοπό και θα ετοιμαστούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Το μόνο που μας στεναχωρεί είναι ότι δεν θα ακούσουμε ούτε ένα ”ευχαριστώ” από τη συμπαθή τάξη των Ελλήνων κατασκευαστών.

Ούτε από τους εκατοντάδες πλουσιοπάροχα αμειβόμενους συμβούλους του 2004. Εκτός και αν υπάρχει και άλλος ωφελημένος από τη μεγάλη διοργάνωση και αυτή τη στιγμή μας διαφεύγει. Του ζητούμε ταπεινά συγγνώμη...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v