Παραμένουν στο προσκήνιο ΟΤΕ-ΔΕΗ

Ηπίων τόνων η μέχρι στιγμής αντίδραση του FTSE-20, συντηρεί ένα θετικότερο κλίμα στα μεσαία. Στο περίπου 1 προς 1 η σχέση ανοδικών/καθοδικών, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν ΟΤΕ και ΔΕΗ. Με μικρές απώλειες η μετοχή του ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, όπως αναμενόταν, παραμένει επικεντρωμένο το παιχνίδι των ισχυρών.

Εύλογα διατηρούνται στη συντήρηση η μετοχή της Alpha, Eurobank, Τιτάν, Πειραιώς, αν και το στίγμα των προθέσεων για τον τραπεζικό κλάδο δίνεται από την Εθνική.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει από την ερχόμενη Τρίτη, το πολύ Τετάρτη, να αρχίσει σταδιακά η μόχλευση και στους τραπεζικούς τίτλους.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ κυμαίνεται στα 15,90 ευρώ, ενώ η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφωνόταν στις 11:45 στο περίπου 1 προς 1.

Για τις μετοχές η τιμή των οποίων ενισχύεται θα πρέπει να σημειωθεί ότι για 28 το ποσοστό ξεπερνά το 2%, ενώ αυξημένες συναλλαγές σημειώνονται στους τίτλους Κούμπα, Αλτέκ, Μηχανική, Micromedia, Καλπίνης, Μηχανική, Αlter, Σέντρικ, Ιατρικό Αθηνών, Γρηγόρης, Κορδέλλου, Σπύρου, Ερμής, Αθηνά, Χατζηιωνάννου, ΕΛΒΕ, Λαβιφάρμ, Σαραντής Χίου, Τεχνικών Εκδόσεων, ΜΕΑΓΑ και σε αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια και για όσο η αγορά παραμένει υψηλότερα των 2.380 μονάδων (επίπεδο που αντιστοιχεί στις περίπου 1.268 μονάδες του δείκτη FTSE-20) δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις αναστροφής της τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v