Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:3+3 θετικές εκτιμήσεις για το τρίμηνο(update2)

Στις υψηλότερες εξαγωγές, αλλά και στο ”ευνοϊκότερο” μείγμα καυσίμων αποδίδουν οι αναλυτές τις καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις που παρουσίασε η ΔΕΗ στο πρώτο τρίμηνο, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στη ”δραστήρια” διοίκηση. Πως σχολιάζουν Citigroup, CSFB, Eurobank Sec, Marfin, Εγνατία και Deutsche Bank.

ΔΕΗ:3+3 θετικές εκτιμήσεις για το τρίμηνο(update2)
Στις υψηλότερες εξαγωγές, αλλά και στο ”ευνοϊκότερο” μείγμα καυσίμων αποδίδουν οι αναλυτές τις καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις που παρουσίασε η ΔΕΗ στο πρώτο τρίμηνο, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στη ”δραστήρια” διοίκηση. Πως σχολιάζουν Citigroup, CSFB, Eurobank Sec, Marfin, Εγνατία και Deutsche Bank.

Στις υψηλότερες εξαγωγές αποδίδει η Eurobank Securities την αύξηση της ζήτησης που εμφάνισε η ΔΕΗ στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση η Eurobank Securities η εικόνα των μεγεθών του πρώτου τριμήνου είναι εν γένει ”ικανοποιητική” και δη καθώς συγκρίνεται με τα ιδιαίτερα ισχυρά μεγέθη που η Επιχείρηση είχε παρουσιάσει στο περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Επίσης, η Eurobank Securities σημειώνει πως για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η δυναμικότητα της διοίκησης της Επιχείρησης για εκμετάλλευση των ενδεχόμενων ευκαιριών, αλλά και του περιορισμού του κόστους.

Η Eurobank Securities καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Σε αναβάθμιση της σύσταση σε ”buy” από ”accumulate” διατηρώντας την τιμή – στόχο των 23,50 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ στις 27 Μαΐου 2004 με σχετική της ανάλυση.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει την αναβάθμιση της σύστασης στην πρόσφατη υποαπόδοση της μετοχής της Επιχείρησης.

Συμπληρώνει πως πρόκειται για μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ συμπληρώνει πως τα τρέχοντα discounts της μετοχής της ΔΕΗ (της τάξεως του 11% στα κέρδη και 19% με βάση τον δείκτη EV/EBITDA) είναι αδικαιολόγητα.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ η Εγνατία αναφέρει πως κινήθηκαν οριακά υψηλότερα τόσο των δικών της εκτιμήσεων όσο και της αγοράς.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε αύξηση 12,3% στα ενοποιημένα EBITDΑ, πωλήσεις ενισχυμένες κατά 9,5% και καθαρά κέρδη βελτιωμένα κατά 10,5%.

Η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε στο 36% στο πρώτο τρίμηνο παρά τη σύγκριση με το ”εντυπωσιακά” θετικό πρώτο τρίμηνο του 2003.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως δεν έχει προχωρήσει σε διαφοροποίηση των προβλέψεών της σε επίπεδο πωλήσεων, υπό το πρίσμα ότι η κατανάλωση θα αυξηθεί τους ερχόμενους μήνες στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από πλευράς εξόδων, η Εγνατία ΑΧΕ αύξησε τις προβλέψεις της όσον αφορά στο κόστος της τιμής του πετρελαίου, αν και εκτιμά πως το ευνοϊκότερο μείγμα καυσίμων αλλά και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα έχουν οριακή αρνητική επίπτωση στα EBITDA της χρήσης.

Εξάλλου, τιμή-στόχο τα 23,8 ευρώ και σύσταση ”outperform” δίνει η CSFB για τη μετοχή της ΔΕΗ στο ημερήσιο report της με ημερομηνία 28 Μαΐου 2004

Την ίδια στιγμή η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Μαΐου 2004 μειώνει οριακά την τιμή-στόχο στα 24,5 ευρώ από τα 25 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Ειδικότερα και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου της επιχείρησης, η CSFB αναφέρει πως η υψηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση στα EBITDA κατά 11% είναι αποτέλεσμα του υψηλότερου όγκου στις εξαγωγές, αλλά και του μίγματος καυσίμων.

Από την πλευρά της η Citigroup σημειώνει πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ ήταν καλά.

Σημειώνεται πως η Marfin Analysis σε flash note με ημερομηνία 27 Μαΐου χαρακτηρίζει θετικά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι η αύξηση των κερδών υποστηρίχθηκε από τις αυξημένες εξαγωγές.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο στα 23 ευρώ, με τη σύσταση να παραμένει ”outperform”, ενώ από την πλευρά της η Deutsche Bank αναθεωρεί ανοδικά τη σύσταση σε ”buy” (”αγορά”) από ”hold” (”διακράτηση”) με τιμή-στόχο τα 22,1 ευρώ.

Η Marfin εκτιμά ότι τα έσοδα της ΔΕΗ από τις εξαγωγές ανήλθαν κατά 27 εκατ. ευρώ, αν και, όπως επισημαίνει, δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί.

Εξάλλου, σε buy αναβαθμίζει τη μετοχή της ΔΕΗ η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Μαΐου, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου 2004, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναθεώρησης και τις τιμής στόχου, που διαμορφώνεται στα 22,1 ευρώ.

Ειδικότερα, στην έκθεσή της η Deutsche Bank αναφέρει ότι η τιμή στόχος των 22,1 ευρώ, υποδηλώνει προοπτική ανόδου της τάξης του 17% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.

Παράλληλα, η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου, αποτελούν καλή ευκαιρία για περαιτέρω άνοδο της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v