ΑΧΕ: Από τον ΟΠΑΠ ο τόνος σήμερα

Από τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοινώνει σήμερα ο ΟΠΑΠ εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα πάρει το έναυσμα η Σοφοκλέους, ενώ μερίδα αναλυτών αναφέρει πως τα ικανοποιητικά (σε γενικές γραμμές) αποτελέσματα πρώτου τριμήνου επιτρέπουν τη συνέχιση αισιοδοξίας.

ΑΧΕ: Από τον ΟΠΑΠ ο τόνος σήμερα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Με το ενδιαφέρον στον ΟΠΑΠ ο οποίος ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σήμερα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, εκτιμά η Marfin Analysis πως θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, η Marfin Analysis αναφέρει πως τα μεγέθη τριμήνου του Οργανισμού θα θέσουν τον τόνο στην αγορά, ενώ επισημαίνει πως το ενδεχόμενο ο ΟΠΑΠ να αντιστρέψει τις προβλέψεις που αφορούσαν στην Intralot ενδέχεται να αναζωπυρώσουν τη μεσοπρόθεσμη αισιοδοξία.

Τα ικανοποιητικά, σε γενικές γραμμές, αποτελέσματα πρώτου τριμήνου (με εξαίρεση τον ΟΤΕ) που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής επιτρέπουν τη συνέχιση της αισιόδοξης ψυχολογίας που δημιουργήθηκε με τη χθεσινή ανοδική πορεία της αγοράς, υπό το πρίσμα όμως ότι οι τάσεις στην Ευρώπη δεν θα διαφοροποιηθούν σημαντικά, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ.

Εκτιμήσεις για ΟΠΑΠ: Η Marfin Analysis προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών πρώτου τριμήνου του Οργανισμού θα παρουσιάσει αύξηση 4,2% διαμορφούμενος στα 663,2 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 5%.

Σε επίπεδο καθαρών κερδών η Marfin Analysis εκτιμά πως θα φτάσουν στα 84,8 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε αύξηση 236,6% ενώ επισημαίνει πως στα αποτελέσματα του περυσινού πρώτου τριμήνου συμπεριλαμβάνονται και οι προβλέψεις για την Intralot.

Πάντως η Marfin Analysis τονίζει πως σε περίπτωση που ο ΟΠΑΠ αντιστρέψει τις προβλέψεις για την Intralot θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 14,5 ευρώ, από τα 13,8 ευρώ.

Αύξηση 4,4% στις πωλήσεις πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ προβλέπει η Εγνατία ΑΧΕ καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 664,5 εκατ. ευρώ.

Σε λειτουργικό επίπεδο η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει 5,2% και συγκεκριμένα στα 139,1 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 4% διαμορφούμενα στα 131,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 84,4 εκατ. ευρώ τα οποία ωστόσο επισημαίνει πως δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα 25,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τι έγινε χθες: Τα ισχυρά rebounds που παρουσίασαν οι τίτλοι των ΟΤΕ και ΔΕΗ βοήθησαν τον Γενικό Δείκτη να κινηθεί υψηλότερα και ανάλογα της τάσης που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v