ΑΧΕ: Στο επίκεντρο οι αλλαγές σε MSCI και FTSE

Σε αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων, κυρίως γύρω από τίτλους της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης, εκτιμά μερίδα αναλυτών πως ενδέχεται να οδηγήσει η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων τριμήνου. Σε ισχύ η αναθεώρηση του δείκτη MSCI Greece από σήμερα φέρνει τις εμπλεκόμενες μετοχές στο επίκεντρο (Coca-Cola, Γερμανός, Hyatt).

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο οι αλλαγές σε MSCI και FTSE
Τι εκτιμάται για σήμερα: Αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων και ιδιαίτερα στη μικρή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση προβλέπει η Marfin Analysis για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς όπως αναφέρει όλες οι εισηγμένες επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Επίσης, η Marfin Analysis υπενθυμίζει πως από σήμερα τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων εταιριών η Σίγμα Securities αναφέρει πως τα προ φόρων κέρδη των επιχειρήσεων ενισχύθηκαν κατά 35%, με έναν σημαντικό αριθμό εταιριών της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης να παρουσιάζει ”ισχυρά” αποτελέσματα, τα οποία συνοδεύονται από ελκυστικές αποτιμήσεις.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η Σοφοκλέους παραμένει σε θετικό έδαφος, υποβοηθούμενη από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, από το ισχυρό rebound σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, αλλά και από την αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τραπεζικούς τίτλους.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, υπό το πρίσμα ότι η ψυχολογία στην Ευρώπη δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά, η θετική εικόνα της Παρασκευής αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, με ηπιότερους ωστόσο τόνους.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η αναθεώρηση του δείκτη MSCI από σήμερα ενδέχεται να οδηγήσει σε αυξημένο ενδιαφέρον τους τίτλους που εμπλέκονται, όπως η Coca – Cola Τρία Έψιλον, ο Γερμανός και η Hyatt.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28/05: Με κέρδη 1,71% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αναφέρει η Marfin Analysis, με τους τίτλους των ΟΤΕ, Εθνικής, EFG Eurobank, ΔΕΗ, Coca – Cola να ενισχύονται περισσότερο του 3%.

Η Σίγμα Securities αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι η αγορά δεν υποδέχτηκε θερμά τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΠΑΠ, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,71%, με υψηλό όγκο συναλλαγών, 273 εκατ. ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v