Ο Τύπος της Τρίτης

Οι στόχοι του υπουργείου Οικονομίας για τα προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ, το σημερινό άνοιγμα των πετρελαϊκών αγορών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Σ. Αραβία, αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι στόχοι του υπουργείου Οικονομίας για τα προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ, το σημερινό άνοιγμα των πετρελαϊκών αγορών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Σ. Αραβία, αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

ΚΠΣ: Ποσά ύψους από 2,2 έως 2,7 δισ. ευρώ πρέπει να απορροφηθούν από τα προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ μέχρι το τέλος του 2004, σύμφωνα με τους νέους φιλόδοξους στόχους του υπουργείου Οικονομίας, προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα νέων απωλειών από τα κοινοτικά κονδύλια, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΕΣΥΕ: Σε αυξημένα πλεονάσματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα ελπίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μέσα από τη νέα καταγραφή της ”άσπρης τρύπας” που πραγματοποιεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Θετικό μήνυμα για τη Σοφοκλέους εκτιμά η Ημερησία πως αποτελούν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2004, κατά τη διάρκεια του οποίου από τις 323 εισηγμένες παρατηρήθηκε αύξηση 19,15% στα κέρδη, ενώ οι 10 πρώτες πέτυχαν το 65% των συνολικών κερδών των εισηγμένων.

Μετοχοποιήσεις: Στο επίκεντρο θα είναι οι μετοχοποιήσεις το 2004 σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει πως ΔΕΗ και ΟΤΕ θα παραμείνουν κάτω από τον δημόσιο έλεγχο.

Πετρέλαιο: Κλίμα πανικού αναμένεται να επικρατήσει στο σημερινό άνοιγμα των πετρελαϊκών αγορών, μετά την τριήμερη αργία, καθώς οι αιματηρές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τη σταθερότητα ροής αργού προς τις αγορές.

Νευρική κρίση στην αγορά πετρελαίου προκαλεί η τρομοκρατική επίθεση στη Σ. Αραβία το Σάββατο, αναφέρει η Ημερησία.

Με τον φόβο μιας νέας αλματώδους ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου ζουν ξανά οι διεθνείς αγορές μετά το αιματηρό νέο προχθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στη Σ. Αραβία, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Δάνεια: Ο δανεισμός του Δημοσίου έφτασε στα 29 δισ. ευρώ στο εξάμηνο και όλο το 2004 θα αγγίξει τα 40 δισ. ευρώ, επισημαίνει η Ημερησία.

Ολυμπιακά Επιδόματα: Ολυμπιακό επίδομα για λίγους προωθεί η κυβέρνηση, επικαλούμενη την εκτίναξη του κόστους των Αγώνων, αναφέρουν Τα Νέα.

Προκηρύξεις: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 3.231 προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ εγκρίθηκε νέο ”πακέτο” 1.872 σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος.

Τράπεζες: Απεργούν σήμερα οι τράπεζες, όπως σημειώνει η Ημερησία, που προσθέτει πως την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση ΟΤΟΕ-τραπεζιτών.

Ακτοπλοΐα: Κλυδωνίζεται από επιχειρηματικές φουσκοθαλασσιές η ελληνική ακτοπλοΐα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που αναφέρει πως το ισχυρό ”υποθαλάσσιο ρεύμα” των εξαγορών, συγχωνεύσεων, αλλά και του σκληρού ανταγωνισμού σε γραμμές–φιλέτα άρχισε να ταράσσει πλέον την εν λόγω αγορά.

ΟΠΑΠ: Το Δημόσιο θα παραμείνει βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ, αναφέρει μιλώντας στη Ναυτεμπορική ο νέος πρόεδρος της εταιρίας Ανέστης Φιλιππίδης, ενώ παράλληλα ο ίδιος εκτιμά πως το τρέχον έτος ο Οργανισμός θα εμφανίσει βελτίωση σε όλα τα οικονομικά μεγέθη του.

Credit Agricole: Έντονα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της Credit Agricole, καθώς η πολυδιαφημισμένη επένδυση στην Εμπορική Τράπεζα δεν έχει αποδώσει τα προβλεφθέντα.

Ελαΐς: Εξαιρετική πορεία κατέγραψαν τα μεγέθη της Ελαΐς στο πρώτο τρίμηνο, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως οι κινήσεις της διοίκησης αποδίδουν καρπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v