Προς εκτόνωση πιέσεων σε αγορές - πετρέλαιο;

Εάν η διαφαινόμενη εκτόνωση της κρίσης στην αγορά πετρελαίου και τα διεθνή χρηματιστήρια έχει συνέχεια, τότε οι πανίσχυροι παίκτες που ”παίζουν” στα μεσαία θα επιδιώξουν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους. Αν και το ”στοίχημα” είναι αυξημένου ρίσκου, σε αρκετές περιπτώσεις υγιών εταιριών ο βαθμός επικινδυνότητας περιορίζεται σημαντικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θα ξεκινήσουμε από το εγερτήριο του φίλτατου Θανάση Μαυρίδη ”Ποιοι παίζουν με τη μεσαία...”.

Ακριβώς επειδή πρόκειται για στοίχημα, και ισχυρότατων παικτών, ο καθείς κάνει τις επιλογές του.

Οι πηγές, που από την προηγούμενη Πέμπτη μας τόνιζαν το ενδεχόμενο ”μόχλευσης” στη μεσαία κεφαλαιοποίηση (βλέπε σχετικό προσυνεδριακό σχόλιο της 27ης/5), διαθέτουν υπερβάλλουσα ρευστότητα για να ποντάρουν στο ”στοίχημα”.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εταιριών με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης και θετικό τρίμηνο, ο βαθμός επικινδυνότητας μειώνεται αισθητά.

Μία πρώτη ματιά στις μετοχές που αντέδρασαν χθες, μία δεύτερη στους τίτλους υγιών εταιριών και μία τρίτη σε επιλογές θεσμικών διαμορφώνουν το τρίπτυχο με βάση το οποίο κινούνται οι εν λόγω παίκτες.

Εάν σήμερα, που διαφαίνεται εκτόνωση της κρίσης στην αγορά πετρελαίου και τα διεθνή χρηματιστήρια, ισχυροποιηθεί η τάση στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη συναλλακτικότητα σε τεμάχια μετοχών του ΜΚ-40 και του SC-80.

Eιδικά σήμερα, η στήλη θα είναι πιο συγκεκριμένη και πιο συχνή στις αναφορές της σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσει την κινητικότητα και τη μεταβλητότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v