Ο Τύπος της Τετάρτης

Η σημερινή συνάντηση στο Ecofin, το χθεσινό ”άλμα” στην τιμή του πετρελαίου, αλλά και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην οικονομία, τα ”απούλητα” εισιτήρια του Αθήνα 2004, καθώς και οι φορολογικές εκκρεμότητες είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η σημερινή συνάντηση στο Ecofin, το χθεσινό ”άλμα” στην τιμή του πετρελαίου, αλλά και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην οικονομία, τα ”απούλητα” εισιτήρια του Αθήνα 2004, καθώς και οι φορολογικές εκκρεμότητες είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ecofin: Η απόφαση της Κομισιόν να ξεκινήσει η διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος για την Ολλανδία συζητείται σήμερα στο Ecofin, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τονίζει η Καθημερινή.

Πετρέλαιο: Η Αλ Κάιντα εκτοξεύει το πετρέλαιο, σύμφωνα με την Καθημερινή, που αναφέρει πως ο ”μαύρος χρυσός” πραγματοποίησε χθες το μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία, κατά 2 δολάρια το βαρέλι.

Το Βήμα εκτιμά πως το πετρέλαιο φέρνει ακρίβεια κατά κύματα, ενώ επισημαίνει πως καταφθάνουν οι πρώτες ανατιμήσεις στα ράφια των καταστημάτων, συμπληρώνοντας παράλληλα πως υπάρχει ανησυχία στην Ευρώπη για τις επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης.

Νέο ιστορικό ρεκόρ, στα 42 δολάρια το βαρέλι, σημείωσε χθες η τιμή του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Οικονομίας της ευρωζώνης εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου πήραν χθες ξανά φωτιά, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους για τα χειρότερα μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα την Κυριακή στη Σαουδική Αραβία, ενώ η Ναυτεμπορική αναφέρει ποιος και τι κυβερνά τις αγορές του πετρελαίου.

Σοφοκλέους: Καλά αλλά προεξοφληθέντα, στη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων, ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων εταιριών, αναφέρει η Εξπρές.

Ανταγωνιστικότητα: Την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που δεν θα στηρίζεται μόνο στα δημόσια έργα, αλλά και στην αλλαγή και ενίσχυση των παραγωγικών δομών, στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της καινοτομίας – έρευνας, την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικής ευφυΐας και δημιουργικότητας, με άρση μιας σειράς αντικινήτρων και θέσπιση νέων κινήτρων, υποσχέθηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, αναφέρει το Κέρδος.

Εξαγωγές: Μέτρα για τις εξαγωγές αναμένονται σύμφωνα με Το Βήμα, που κάνει λόγο για επανάληψη γνωστών εξαγγελιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας.

Εταιρίες: Σε συνολική λύση των εκκρεμοτήτων χιλιάδων φορολογούμενων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προχωράει το υπουργείο Οικονομίας σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως από την Εφορία θα κληθούν 800.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Εισιτήρια ”Αθήνα 2004”: Απούλητο είναι το 65% των εισιτηρίων ”Αθήνα 2004” σύμφωνα με Το Βήμα, που αναφέρει τι δεν αγόρασαν οι χορηγοί αλλά και τι φοβούνται οι ξένοι τουρίστες, ενώ το Κέρδος τονίζει πως αναζητούνται αγοραστές για 3.466.081 εισιτήρια.

Η Ελευθεροτυπία τονίζει πως ”τα ονόματα πουλάνε εισιτήρια” επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί 1.800.000 εισιτήρια (137 εκατ. ευρώ) με στόχο τα 2,5 εκατ. εισιτήρια.

Τα Νέα τονίζουν πως έχει σημάνει συναγερμός (και) για τις άδειες εξέδρες, επισημαίνοντας πως χτύπησαν τρομοκρατία, κόστος, αλλά και έλλειψη προβολής.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πέντε κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το μετρό της Θεσσαλονίκης αναφέρει Το Βήμα.

Τράπεζες: Νέα απεργία για τις 8 Ιουνίου αποφάσισε η ΟΤΟΕ για την εκκρεμούσα κλαδική σύμβαση, αναφέρει η Καθημερινή.

Ολυμπιακή: Και με συμβολικό τίμημα μπορεί να πουληθεί η Ολυμπιακή, όπως σημειώνει η Καθημερινή, ενώ σύμφωνα με Το Βήμα η διοίκηση της εταιρίας αποκάλυψε χθες το σενάριο εκποίησης, επισημαίνοντας πως ο εθνικός μεταφορές είναι στα αζήτητα.

Ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης μιλώντας στην Ημερησία δήλωσε πως ”δεν βιαζόμαστε” για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

ΕΤΑ: Ενώ η κυβέρνηση αναζητά πόρους για τη διαφημιστική εκστρατεία του τουρισμού, ο ΕΟΤ αναμένεται να εισπράξει από τη συμμετοχή του στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα 37 εκατ. ευρώ, τονίζει η Εξπρές.

Εθνική: Με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε αλλαγές στελεχιακού δυναμικού αναφέρει το Κέρδος, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην αναδιάρθρωση της Τράπεζας.

Για μαζικές αλλαγές στην πυραμίδα των ανώτατων στελεχών της Τράπεζας κάνει λόγο η Ημερησία, που προσθέτει πως ο Σύλλογος Υπαλλήλων κάνει λόγο για διώξεις.

Εμπορική: Η διάθεση των ιδίων μετοχών, η αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων και η έκδοση ειδικών ομολογιών είναι ορισμένες από τις κινήσεις που σχεδιάζει η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας για την κεφαλαιακή ανάπτυξη της Τράπεζας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Marfin: Κέρδη ύψους 13,18 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο τρίμηνο του 2004 η Marfin Financial Group, αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΟΛ: Περαιτέρω αύξηση των οικονομικών μεγεθών, διεύρυνση του μικτού περιθωρίου κέρδους και παράλληλα μείωση των λειτουργικών εξόδων εκτιμά η διοίκηση του ΔΟΛ για την τρέχουσα χρήση, αναφέρει Το Βήμα.

Motor Oil: Στην έκδοση ομολογιακού προχωράει η Motor Oil, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως το ύψος του δανείου θα κυμανθεί μεταξύ 250 – 275 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v