ΟΑ: Μην την ξεπουλάτε. Χαρίστε την!

Ο κ. Λιάπης μας πληροφόρησε χτες ότι ”η Ολυμπιακή δεν ξεπουλιέται”. Εξαπατηθήκαμε, κύριε υπουργέ. Όχι από εσάς, αλλά από τη φαντασία μας. Διότι πιστέψαμε, αφελώς, ότι θα περιορίζατε το κράτος. Κι αν ήταν δυνατόν, την Ολυμπιακή θα την ιδιωτικοποιούσατε πάση θυσία. Ακόμη και αν βρισκόταν κάποιος να την πάρει ”δωρεάν”!

ΟΑ: Μην την ξεπουλάτε. Χαρίστε την!
Ο κ. Λιάπης μας πληροφόρησε χτες ότι ”η Ολυμπιακή δεν ξεπουλιέται”. Εξαπατηθήκαμε, κύριε υπουργέ. Όχι από εσάς, αλλά από τη φαντασία μας. Διότι πιστέψαμε, αφελώς, ότι θα περιορίζατε το κράτος.

Κι αν ήταν δυνατόν, την Ολυμπιακή θα την ιδιωτικοποιούσατε πάση θυσία. Ακόμη και αν βρισκόταν κάποιος να την πάρει ”δωρεάν”!

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορτωθεί κανείς ένα ζημιογόνο μαγαζί είναι να το χαρίσει! Μαζί με τα έπιπλα και τα σκεύη ”χαρίζει” στον αγοραστή τους εργαζόμενους και τις μελλοντικές ζημιές.

Αν μιλάμε, λοιπόν, για την Ολυμπιακή, το καλύτερο που θα είχε να κάνει η κυβέρνηση θα ήταν να τη χαρίσει. Να βγάλει μία αγγελία στον διεθνή Τύπο και να ζητάει κάποιον έμπειρο, πρόθυμο να αναλάβει την εταιρεία, δίχως να ξοδέψει μία δεκάρα.

Αντί αυτού ο κ. Λιάπης μας είπε ότι θα εξορθολογήσουν τις δαπάνες, θα νοικοκυρέψουν τα οικονομικά της και εν συνεχεία θα ακολουθήσει υπό καλύτερους όρους η ιδιωτικοποίηση ”προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, της εθνικής οικονομίας και της εξασφάλισης των εργαζομένων”.

Ζήτω το Έθνος. Όχι, αυτό το τελευταίο δεν το είπε ο κ. Λιάπης, το συμπληρώνουμε εμείς.

Αν καταλαβαίνουμε καλά, όλος ο καβγάς βρίσκεται στην ”εξασφάλιση των εργαζομένων”. Δεκαετίες τώρα έχουμε πληρώσει ως Έλληνες πολίτες πολύ ακριβά αυτή την εξασφάλιση των εργαζομένων της Ολυμπιακής. Χίλιες φορές να τους πληρώναμε και να κάθονταν στο σπίτι τους!

Εκτός και αν δεν βρίσκουν κάποιον υποψήφιο για να αναλάβει έστω και δωρεάν την Ολυμπιακή. Οπότε το πράγμα αλλάζει. Ας μας το πουν έτσι και όχι αλλιώς.

Αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση. Διότι υποψιαζόμαστε ότι η νέα παράταση θα μας οδηγήσει σε νέα αναδιάρθρωση, σε νέα σχέδια και σε νέους διαγωνισμούς.

Μήπως η κυβέρνηση φοβάται ότι θα δυσαρεστήσει τους εργαζόμενους στην Ολυμπιακή και ότι θα χάσει έτσι ψήφους στις ευρωεκλογές; Ας τις χάσει. Τόσες μονάδες είναι μπροστά από τους αντιπάλους της. Κι έπειτα;

Πού να φτάσουμε και στα πιο δύσκολα, όπως η... επανίδρυση του κράτους! Πώς θα γίνει ομελέτα δίχως να σπάσουν αβγά;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v