Ράλι των blue chips στη Σοφοκλέους

Με συντονισμένο ρυθμό και σταθερό ”πρόγραμμα αγορών” σχεδόν αποκλειστικά οι ξένοι παίρνουν και πάλι ”κεφάλι” στις γνωστές επιλογές τους. Οδηγούν την αγορά πάνω από την ”αντίσταση” των 2.450 μονάδων, τη στιγμή που η διάθεση διάχυσης των αγορών σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κερδίζει σταθερά έδαφος.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον τραπεζικό δείκτη στο 2,67% και τον FTSE-20 να ενισχύεται κατά 1,96% καθίσταται εμφανής η παρουσία κυρίως ξένων αγοραστών.

Οι βασικές τους επιλογές παραμένουν οι ίδιες, καθώς αφορούν σε ”πρόγραμμα αγορών” κυρίως στις μετοχές των Εθνικής, Alpha, αλλά και Εμπορικής, Eurobank και Πειραιώς, ΟΤΕ και βεβαίως ΟΠΑΠ.

Πάντως, το στοίχημα που αυτή τη στιγμή παίζεται από τους ξένους στον τραπεζικό κλάδο αφορά στο ενδεχόμενο προσέγγισης (και γιατί όχι υπέρβασης) της υψηλής τιμής των 25,94 ευρώ της Εθνικής.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως ο πήχης για τον πρώτο στην τάξη όμιλο της Σοφοκλέους με την κεφαλαιοποίηση των 6,3 δισ. ευρώ ανεβαίνει υψηλότερα.

Πόσο μάλλον που όλα τα ενδεχόμενα για νέες τοποθετήσεις ξένων μέσω και της συμμετοχής της ΔΕΚΑ είναι ανοιχτά.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, οι κινήσεις και οι διακυμάνσεις είναι πιο συγκρατημένες, αν και για τη συντήρηση του ενδιαφέροντος σε αυτή την κατηγορία απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η ”μόχλευση” και πάλι των τραπεζικών τίτλων.

Επιμέρους, όμως, και άκρως ενδιαφέρουσες περιπτώσεις καταγράφονται, όπως στην περίπτωση για παράδειγμα του Μαΐλλη, η μετοχή του οποίου προσεγγίζει τα 3 ευρώ, με κατακόρυφη μάλιστα αύξηση συναλλαγών.

Σταθερά ανοδικό το διάγραμμα της Μηχανικής, της Φλεξοπάκ, Πουλιάδη, Δέλτα Project, Folli Follie, Μυτιληναίου, Φουρλή και αρκετών ακόμη περιπτώσεων.

Για τη συνέχεια και δεδομένης της διάθεσης των αγοραστών σε δεικτοβαρείς μετοχές προέχει ο ”έλεγχος” των 2.450 μονάδων.

Στις 11.46 ο Γ.Δ. με αυξημένες συναλλαγές 46 εκατ. ευρώ προσέγγιζε τις 2.450-2.453 αποκομίζοντας κέρδη περίπου 1,5%.

Απομένει η επιβεβαίωση της τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v