O Τύπος της Παρασκευής

Στο έκτακτο δάνειο ύψους 5,7 δισ. ευρώ του Δημοσίου, στις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις, στο πετρέλαιο, στις αυξήσεις των ναύλων στις ακτοπλοϊκές, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

O Τύπος της Παρασκευής
Στο έκτακτο δάνειο ύψους 5,7 δισ. ευρώ του Δημοσίου, στις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις, στο πετρέλαιο, στις αυξήσεις των ναύλων στις ακτοπλοϊκές, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Δημόσιο: Άκρως πιεστικές συνθήκες διαμορφώνονται στην περιοχή των δημοσίων οικονομικών εξαιτίας των αυξημένων χρηματοδοτικών ολυμπιακών αναγκών και των καταγραφόμενων υψηλών υπερβάσεων στις κρατικές δαπάνες, οι οποίες ωθούν την κυβέρνηση σε εκτεταμένο έκτακτο δανεισμό τονίζει η Καθημερινή.

”Κρυφά” δανείσθηκε το δημόσιο 6 δισ. ευρώ αναφέρει το Κέρδος, που επισημαίνει πως έχει ασκηθεί ασφυκτική πίεση από τις δαπάνες των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η Εξπρές σημειώνει πως το Δημόσιο συνήψε δάνεια 30 ετών.

Οικονομία: Νέα απογραφή της οικονομίας, αυτή τη φορά για να διαπιστωθούν η πραγματική κατάσταση των ασφαλιστικών οργανισμών και το πραγματικό ύψος των αμυντικών δαπανών, θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με Το Βήμα.

Προϋπολογισμός: Η υστέρηση των κρατικών εσόδων οδηγεί την κυβέρνηση σε διατήρηση μέχρι νεωτέρας του ποινολογίου, καθώς και στη ρύθμιση ανέλεγκτων χρήσεων παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της, αναφέρει η Εξπρές.

Κυβέρνηση: Ρήγμα στην ανοχή προς την κυβέρνηση προκαλούν σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία πέντε ανοικτά κοινωνικά μέτωπα, ενώ η χώρα εισέρχεται στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Συγκεκριμένα η Ελευθεροτυπία αναφέρεται στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στις 25.000 μερικώς απασχολούμενων και ουδόλως ασφαλισμένων, στην απεργιακή ένταση στις τράπεζες, στη δικαστική δικαίωση στην Εθνική, αλλά και στον περιορισμό του ολυμπιακού επιδόματος.

Φορολογικές υποθέσεις: Σε νέα ρύθμιση για την περαίωση και των πλέον προσφάτων ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων προσφεύγει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η φορο-περαίωση σύμφωνα με Το Βήμα, που τονίζει πως σύμφωνα με τον υπουργό οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη ”μελετώνται σενάρια”.

Για νέα αυτόματη ρύθμιση για της ανέλεγκτες υποθέσεις της 4ετίας 1999-2002 κάνει λόγο η Ημερησία, που επισημαίνει παράλληλα πως κλείνουν οι εκκρεμείς για 400.000 επιχειρήσεις.

Σοφοκλέους: Στα μεσαία χαρτιά πέφτουν τα φώτα σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι insiders επιμένουν ότι ο επόμενος γύρος στη Σοφοκλέους ανήκει στη μεσαία και στη μικρή κεφαλαιοποίηση, ώστε να επιβεβαιωθεί και το παλιό γνωστό ρητό, σύμφωνα με το οποίο ”η άνοδος ξεκινά από τα blue chips και καταλήγει στην περιφέρεια”.

ΙΚΑ: Τυπικά ακέφαλο παραμένει το ΙΚΑ σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία αναφέρει πως καθυστερεί να υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Συμβασιούχοι: Απολύουν συμβασιούχους στο παρά πέντε για να μην τους μονιμοποιήσουν, τονίζουν Τα Νέα, που παράλληλα επισημαίνουν πως στη θέση τους προσλαμβάνουν τα ”δικά μας παιδιά”.

Πετρέλαιο: ΟΠΕΚ και αποθέματα των ΗΠΑ ρίχνουν τις τιμές του πετρελαίου τονίζει το Κέρδος.

Ακτοπλοΐα: Οποιοσδήποτε πλοιοκτήτης προβεί σε αυξήσεις των ναύλων χωρίς την Έγκριση Τιμών και Εισοδημάτων θα υποστεί τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, κατέστησε σαφές χθες στη Βουλή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμ. Κεφαλογιάννης, αναφέρει η Καθημερινή.

Λιανικές πωλήσεις: Έκρηξη παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως η ιδιωτική κατανάλωση κινεί την οικονομία.

Τηλεπικοινωνίες: Ακριβά κοστίζει στους Έλληνες η φορητότητα, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως η ”απόδραση” κοστίζει 30 ευρώ, όταν στην Ευρώπη είναι δωρεάν ή κοστολογείται το πολύ 6 ευρώ.

Αποτελέσματα τριμήνου: Στο μικροσκόπιο έθεσε η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων εταιριών παραθέτοντας τους κερδισμένους και τους χαμένους, καθώς και τις εκτιμήσεις.

Αγροτική: Ανασυγκροτεί την Αγροτική η νέα διοίκηση σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως εξετάζονται μέτρα ενίσχυσης των μεγεθών της.

Cosmote: Απλές στη χρήση τους και συναρπαστικές θα είναι οι νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες συνδέουν το Διαδίκτυο με τα κινητά και έρχονται στην Ελλάδα από την CosmΟΤΕ στις 7 Ιουνίου, αναφέρει Το Βήμα.

ΔΕΗ: Τέσσερις οίκοι συνιστούν μετοχές της ΔΕΗ σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως θετικές είναι οι εκτιμήσεις των Deutsche Bank, UBS, Eurocorp και Marfin.

Αλουμίνιον: Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Καναδοί από την Αλουμίνιον της Ελλάδος, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως για την ώρα δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης της εταιρίας.

Lavipharm: Στην πώληση του 65% της SEPAREX στη Γαλλία και στη μεταβίβαση του ποσοστού ιδιοκτησίας 100% της Hitex από τη Separex στη Lavipharm France Holding προχώρησε ο όμιλος σύμφωνα με το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v