Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: ”Στον δρόμο προς την άνοδο”

Στις θετικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα α’ τριμήνου που αντιστάθμισαν τις αρνητικές για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο αναφέρεται η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην τριμηνιαία της ανάλυση (02/06), όπου επισημαίνει ότι προβλέπει περιορισμένη την προσφορά μετοχών από το Δημόσιο εν όψει Ολυμπιακών. Τρεις νέες προσθήκες στα top picks.

Π&Κ: ”Στον δρόμο προς την άνοδο”
Στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, αλλά στην εκτιμώμενη περιορισμένη προσφορά μετοχών από το Δημόσιο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αποδίδει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την αισιοδοξία της όσον αφορά στην πορεία της αγοράς.

Ειδικότερα, οι θετικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες επιχειρήσεις αντιστάθμισαν τις αρνητικές για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην τριμηνιαία της ανάλυση με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2004.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η υψηλή κεφαλαιοποίηση καθοδήγησε τις θετικές εκπλήξεις, ενώ επισημαίνει πως όσον αφορά στη λίστα με τις μετοχές που συμπεριλαμβάνονται στο watch list της οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,9% (υψηλότερα κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες από τις εκτιμήσεις της) με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να ενισχύονται κατά 37,5% (υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες).

Παράλληλα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως θετική έκπληξη αποτέλεσαν οι Alpha Bank και Eurobank από τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Coca – Cola Τρία Έψιλον, Cosmote, Τιτάν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς και οι Intracom, Folli Follie και Jumbo από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Στον αντίποδα, αρνητική έκπληξη στο πρώτο τρίμηνο αποτέλεσαν εκτός του ΟΤΕ τα μεγέθη των Εμπορικής Τράπεζας, ΕΥΔΑΠ, S&B και των Μινωικών Γραμμών.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως εμπλούτισε την λίστα με τα top picks της ώστε να συμπεριλάβει, εκτός από την EFG Eurobank, την Τιτάν, την Γερμανός, την Folli Follie και την Intralot τρεις τίτλους στους οποίους είχε σύσταση ”overweight”. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και ΟΠΑΠ.

Για τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (και κυρίως για τις κατασκευαστικές αλλά και για τον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας), η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμά πως υπάρχουν περιθώρια ανόδου, κυρίως λόγω των ”ελκυστικών” τους αποτιμήσεων.

Η αύξηση στα μεγέθη που παρουσίασαν τα top picks της χρηματιστηριακής στο πρώτο τρίμηνο, επιβεβαιώνουν τις θετικές της προβλέψεις για το σύνολο του 2004.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Π&Κ σημειώνει πως οι προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 έχουν αυξηθεί στο 20% από 12,8% που ήταν πριν από τρεις μήνες και από 8,2% που προέβλεπε στα τέλη του 2003.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η θετική της άποψη για την αγορά ενδυναμώνεται και από το γεγονός ότι προβλέπει περιορισμένο προσφορά μετοχών από το Δημόσιο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Συμπληρώνει δε, πως καθώς πλησίαζε το τέλος της περιόδου της ανακοίνωσης των μεγεθών τριμήνου προέβλεπε ότι η αγορά θα πραγματοποιούσε διόρθωση, επισημαίνοντας όμως πως τα θετικά αποτελέσματα από πλευράς ΔΕΗ και ΟΠΑΠ αντέστρεψαν την τάση.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει παράλληλα ότι οι ”προτιμώμενες” της μετοχές είναι οι Alpha Bank, EFG Eurobank και Εθνική για τις οποίες συνιστά ”overweight”, ενώ συμπληρώνει πως για την Τράπεζα Πειραιώς έχει σύσταση ”equalweight”, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”underweight” για την Εμπορική Τράπεζα.

Η σύσταση ”overweight” συνοδεύει επίσης και τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ την ίδια σύσταση διατηρεί η χρηματιστηριακή και για τη μετοχή της Τιτάν για την οποία αύξησε την τιμή στόχο στα 44 ευρώ, από τα 43 ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται πως η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την άποψή της για σύσταση χαρτοφυλακίου με 75% τοποθέτηση σε μετοχές, με το 37,5% του οποίου να αποτελείται από ξένους τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v