ΑΧΕ: Αναζητείται κατεύθυνση

Οι αγορές στερούνται κατεύθυνσης αναφέρουν οι ΑΧΕ, συμπληρώνοντας πως η προσοχή των επενδυτών θα είναι επικεντρωμένη στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, μετά τις αποφάσεις του συμβουλίου του OPEC. Ωστόσο, δεν αποκλείεται συνέχιση της ανόδου ιδίως εάν το κλίμα στην Ευρώπη είναι θετικό.

ΑΧΕ: Αναζητείται κατεύθυνση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει στο πρωινό της report πως οι αγορές στερούνται κατεύθυνσης, ενώ η μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση δεν εμφανίζουν διάθεση να κινηθούν υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές είναι διστακτικοί.

Ωστόσο, τονίζει η Σίγμα ΑΧΕ, η χθεσινή απόφαση του OPEC για αύξηση της παραγωγής, προσέφερε κάποια ανακούφιση στις αγορές, ενώ τα στοιχεία για την ανεργία στην Αμερική θα μονοπωλήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ακόμα, οι αναλυτές της Marfin Analysis σημειώνουν πως αναμένουν σταθεροποιητικές τάσεις με την προσοχή των επενδυτών να είναι επικεντρωμένη στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, μετά τις αποφάσεις του συμβουλίου του OPEC.

Παρόλα αυτά, συνεχίζει η Marfin, το γεγονός ότι οι μετοχές των αμερικανικών αγορών έκλεισαν κοντά στις χαμηλότερες τιμές της ημέρας, ίσως να επηρεάσει αρνητικά τη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πως ενδεχόμενη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, θα επηρεάσει την ψυχολογία των επενδυτών, ενώ το ”outlook” της Σοφοκλέους, παραμένει αμετάβλητο ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας.

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ, στο πρωινό της report, η χθεσινή ανοδική κίνηση ίσως να συνεχιστεί σήμερα ιδίως εάν οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδράσουν θετικά στις αποφάσεις του OPEC για αύξηση της παραγωγής και στην συνεπακόλουθη πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει ακόμα πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στην σημερινή ανακοίνωση στοιχείων ανεργίας της Αμερικάνικη Οικονομία, ταυτόχρονα με τις τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, και επιλεγμένες μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Fortius Finace ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του γενικού δείκτη υπογραμμίζουν, πως αυτός έπειτα από την χθεσινή άνοδο κατά 0,60% στις 2.415,9 μονάδες, είναι πιθανό κινηθεί πάνω από την αντίσταση των 2.440 μονάδων.

Εάν πραγματοποιηθεί η διάσπαση του προαναφερθέντος επιπέδου, σύμφωνα με την Fortius, ο γενικός δείκτης θα μπει ξανά στο ”παιχνίδι” για την κατάκτηση της κορυφής των 2.554 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0,60% κλείνοντας στις 2.415,9 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, η αγορά κινήθηκε ψηλότερα με την Εθνική Τράπεζα και τον ΟΤΕ να καταγράφουν κέρδη 1,73% και 1,71% αντίστοιχα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v