Ο Τύπος της Δευτέρας

Στις εκτιμήσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στο σχέδιο κατάργησης αυτοτελούς φορολόγησης, στη συγκέντρωση που παρατηρείται στην αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στις εκτιμήσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στο σχέδιο κατάργησης αυτοτελούς φορολόγησης, στη συγκέντρωση που παρατηρείται στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Γκαργκάνας: Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν συμμερίζεται την απαισιοδοξία του υπουργείου Οικονομίας για τους ρυθμούς ανάπτυξης στη διετία 2004-2005 τονίζει η ”Ημερησία”.

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίσθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ Ν. Γκαργκάνας, εκτιμώντας ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν πρόκειται να επιβραδυνθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διατηρώντας τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης γύρω στο 4%, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Ευρωεκλογές: Σε –τηλεοπτική– επιχείρηση οικειοποίησης των μεγάλων έργων, τα περισσότερα εκ των οποίων αμφισβητούσε ως αντιπολίτευση, μετατρέπει τώρα την εκστρατεία της για τις ευρωεκλογές η Ν.Δ. σύμφωνα με ”Τα Νέα”.

Σοφοκλέους: Χωρίς αντίκρισμα στο ταμπλό αντιμετωπίστηκαν τα ”καλά” αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων εταιριών, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που παραθέτει ανάλυση της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ για τα ”πεπραγμένα”.

Για αναβάθμιση των ρόλων των ΑΕΛΔΕ κάνει λόγο η ”Ημερησία”, που αναφέρει ότι εξετάζεται η δυνατότητα να παρέχουν και συμβουλές στους πελάτες για την αγορά μετοχών.

ΚΠΣ: Ορατός είναι ο κίνδυνος απώλειας πόρων από το Γ’ ΚΠΣ σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συγκαλεί το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πετρελαιοκίνηση: Στο σχέδιο για την πετρελαιοκίνηση των Ι.Χ. αναφέρεται η ”Ημερησία”, που σημειώνει πως προωθείται ο διάλογος με τους εκπροσώπους όλων των αρμόδιων φορέων.

Φορολογία: Στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων που εισπράττουν σήμερα περισσότεροι από 400.000 φορολογούμενοι προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναφέρει η ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως τα εισοδήματα θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα.



Αποζημιώσεις, ειδικά επιδόματα, παροχές τοπικών αρχόντων, αμοιβές αθλητών και ωφέλειες από εκποίηση επιχειρήσεων είναι ορισμένα από τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα, τα οποία μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”.

Σχέδια για την εξακρίβωση των οικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΔΕΚΟ: Σε αυξήσεις οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν το ρυθμό του πληθωρισμού, γύρω στο 3%-4% θα προχωρήσουν οι ΔΕΚΟ στο δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Δημόσιο: Μάχη δίνεται για την ”πίτα” των προμηθειών του Δημοσίου μεταξύ ξένων και ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που αναφέρεται στους ομίλους εκείνους που διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος.

Αμοιβαία Κεφάλαια: Υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης εξακολουθεί να εμφανίζει η ελληνική αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων, με πέντε από τις είκοσι εννέα συνολικά εταιρίες διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων να ελέγχουν το 81% του συνολικού ενεργητικού, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Ακίνητα: Αλλάζουν όλα στη φορολογία των ακινήτων αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v