Χαλαρά, πέριξ των 2.450 μονάδων

Πέριξ των 2.450 μονάδων, οριακά χαμηλότερα, αλλά με θετικό πρόσημο, κινείται ο Γενικός Δείκτης. Ήπιων τόνων η μέχρι στιγμής αντίδραση δεικτοβαρών μετοχών, καθώς αυτό που προέχει είναι η συγκέντρωση – επανατοποθέτηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 2.450 μονάδες, ακριβώς πάνω στη στήριξη, ολοκληρώθηκε στις 11.33 η μικρή διόρθωση μετά την αρχική αντίδραση του Γενικού Δείκτη.

Η περαιτέρω μικρή διολίσθηση προς τις 2.445 μονάδες διατήρησε τη θετική φορά του Γ.Δ. –έστω και οριακά– επιβεβαίωσε όμως και τις διαθέσεις των παικτών της αγοράς.

Με συναλλαγές περίπου 13 εκατ. ευρώ και αιχμή τις τραπεζικές μετοχές των Εθνική, Eurobank, ο τραπεζικός δείκτης έφτασε μέχρι και 1%, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια στην περιοχή των 4.880 μονάδων.

Θα πρέπει για τη συνέχεια, καθώς αυτή την ώρα παρατηρείται κάμψη συναλλαγών και δεικτών, να μη χαθεί η επαφή με τις 2.450 μονάδες και σταδιακά στη συνέχεια να ισχυροποιηθεί εκ νέου η τάση προς τις 2.460 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής ισορρόπησε στα 25,44 ευρώ, της Eurobank στα 18,54, ενώ μετά το α’ ημίωρο αυξήθηκαν οι συναλλαγές στη ΔΕΗ και δευτερευόντως σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Στα 4,20 ευρώ η μετοχή της Intracom, στα 13,54 της Cosmote, σταθερή των Μινωικών και στα 3,24 των ΕΠΑΤΤ και έτσι διαμορφώνεται σχετικά ισόρροπη εικόνα σε ευρύ φάσμα της αγοράς.

Η μετοχή του Μπαλή κινείται προς τα 11,72 ευρώ, του Μυτιληναίου σταθεροποιείται στα 5,20, αντιδρούν ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, Κεραμεία Αλλατίνη, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει η αυξημένη εμπορευσιμότητα μετά τις 11.40 στα Folli Follie.

H τιμή της μετοχής, στηριζόμενη και από συστοιχία θετικών εκθέσεων, ενισχύεται προς τα 24,54 ευρώ (με υψηλή τιμή τα 25,80 ευρώ).

Αυτό που διαπιστώνεται στα πρώτα 40-45 λεπτά της συνεδρίασης είναι η ήπιων τόνων διακύμανση δεικτοβαρών μετοχών (κυρίως Εθνικής και Eurobank), μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση του FTSE-20 και συνολικότερα της αγοράς.

Στα παρόντα επίπεδα τιμών θα πρέπει κατ’ αρχήν να πραγματοποιηθούν συναλλαγές μεγαλύτερες των 1.420-140 εκατ. ευρώ, προκειμένου να έχει ισχύ και διατηρησιμότητα η υπέρβαση των 2.450 μονάδων.

Σημείωση: Η στήλη στην προσπάθειά της να αποτυπώνει, αλλά και να περεμβαίνει (στο πλαίσιο της δεοντολογίας) στα χρηματιστηριακά δρώμενα χρειάζεται την όσο το δυνατόν ενεργότερη συμμετοχή αναγνωστών – επισκεπτών.

Κάθε ιδέα, διαφωνία ή στοιχείο που μπορεί να είναι χρήσιμα για τη βελτίωσή της, γίνεται παράκληση να καταγράφονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Η προσπάθεια που επιχειρείται προκειμένου να προσεγγισθεί ακόμη πιο τεχνικά και οικονομικά η συγκυρία, χρειάζεται την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v