ΑΧΕ: Συνέχεια στο ανοδικό momentum

Συνέχιση του ανοδικού momentum με επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες αναμένουν οι χρηματιστηριακές, ενώ καθοριστική θα είναι και η τάση που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήρια.

ΑΧΕ: Συνέχεια στο ανοδικό momentum
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει στο πρωινό της report πως η αγορά θα κινηθεί με βάση την τάση που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στους τίτλους των CosmΟΤΕ και 3Ε λόγω της επικείμενης διανομής μερίσματος.

Ακόμα, οι αναλυτές της Marfin Analysis σημειώνουν πως αναμένουν η αγορά να ανοίξει θετικά ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές.

Εξάλλου, αγοραστικό ενδιαφέρον για τον κλάδο των τραπεζών αναμένει η Eurobank Securities, συμπληρώνοντας πως αυτό, σε συνδυασμό με πιθανό θετικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, θα κρατήσει το Χ.Α. σε θετικό έδαφος σήμερα.

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, εκτιμάται συνέχιση του ανοδικού momentum, καθώς η πτώση στις τιμές του πετρελαίου και τα θετικά νέα από τα στοιχεία θέσεων εργασίας Μαΐου στην Αμερική που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, θα επηρεάσουν θετικά τις ευρωπαϊκές αγορές.

Παράλληλα, η Εγνατία αναφέρει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον θα στραφεί στις τράπεζες, ενώ η σταθεροποίηση της μετοχής του ΟΤΕ θα προσφέρει στήριξη στην αγορά. Ακόμα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών για τίτλους μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης θα αναζωπυρωθεί.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Με άνοδο 0,77% ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα του μήνα, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει την Παρασκευή στις 2.442,41 μονάδες.

Όπως υπογγραμίζει η Magna Trust στο εβδομαδιαίο της report, η υπέρβαση του 20% στο ρυθμό αύξησης κερδών α’ τριμήνου ασφαλώς αποτελεί θετική εξέλιξη για την διατήρηση των επιπέδων του Γενικού Δείκτη, δεν έτυχε όμως της ανάλογης υποδοχής χρηματιστηριακά.

Η θετική πορεία κερδοφορίας σημαντικού αριθμού μεσαίων και μικρών κεφαλαιοποιήσεων, επισημαίνει η Magna Trust, έχει ανοίξει σημαντικά την ψαλίδα των αποτιμήσεων, αφού οι τράπεζες έχουν προεξοφλήσει πλέον μεγάλο μέρος των αισιόδοξων εκτιμήσεων του 2004, ενώ την ίδια στιγμή οι περιφερειακές μετοχές έχουν μείνει σε επίπεδα αρχών του 2003.

Από την πλευρά της, η Omega Bank τονίζει πως η άνοδος στη Σοφοκλέους αφορούσε στην πλειοψηφία των τίτλων, ενώ κατά τις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας έντονο ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Τεχνικά οι αναλυτές της Omega Bank αναφέρουν πως η μακροχρόνια τάση παραμένει ανοδική, ενώ βραχυχρόνια, η τιμή του Γενικού Δείκτη ενδέχεται να επιχειρήσει τη διάσπαση της αντίσταση των 2.500 μονάδων.

Στον αντίποδα, η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 2.440 μονάδες.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v