ΕΥΡΩΤ: Αναστολή διαπραγμάτευσης

Την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ευρωπαϊκής Τεχνικής αποφάσισε σήμερα το πρωί η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του euro2day.gr.

ΕΥΡΩΤ: Αναστολή διαπραγμάτευσης
Την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ευρωπαϊκής Τεχνικής αποφάσισε σήμερα το πρωί η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του euro2day.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από τη γνωστοποίηση στις αρχές του χρηματιστηρίου για ανεκτέλεστες διαταγές πληρωμής από πλευράς Ευρωπαϊκής Τεχνικής, ο πρόεδρος του Χ.Α., Παναγιώτης Αλεξάκης, επικοινώνησε με τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας, ζητώντας άμεσα εξηγήσεις και ενημερώνοντάς την πως προσανατολίζεται σε αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου της, όπως μετέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής (4 Ιουνίου 2004) το euro2day.gr, επικαλούμενο πληροφορίες από τη διοίκηση του Χ.Α.

Η ανακοίνωση του Χ.Α.:

Σύμφωνα με την από 29/4/04 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κοινοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο, έχει εκδοθεί εις βάρος της εισηγμένης εταιρίας Ευρωπαϊκή Τεχνική διαταγή πληρωμής ύψους 39.351,4 ευρώ.

Η εισηγμένη εταιρία δεν είχε ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και δεν είχε αναφέρει κάτι σχετικό σε πρόσφατη επιστολή της, σε απάντηση ερωτημάτων του Χ.Α. για τυχόν επιχειρηματικές εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα.

Το χρηματιστήριο απέστειλε την Παρασκευή 4/6/04 σχετικά ερωτήματα στην εταιρία, δίδοντάς της προθεσμία να απαντήσει επαρκώς μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Καθόσον η εταιρία δεν παρείχε την απαιτούμενη πληροφόρηση στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του χρηματιστηρίου, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και μέχρις ότου λάβει σαφή και επίσημη θέση η διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας σχετικά με τις ανωτέρω δικαστικές αποφάσεις, την ύπαρξη τυχόν άλλων, τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και τις επιπτώσεις στην περιουσιακή και οικονομική της κατάσταση, αποφάσισε, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ΠΔ 350/85, την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας από τη Δευτέρα 7/6/04.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται στην κατηγορία ”υπό επιτήρηση” από τις 9/2/2004.

* Απάντηση σε Επιστολή του Χ.Α.

Σε απάντηση της από 4/6/2004 επιστολής του Χ.Α. και επι της συνημμένης σε αυτή διαταγής πληρωμής, η εταιρία Ευρωπαϊκή Τεχνική με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1. Εξεδόθη πράγματι και επιδόθηκε στην εταιρία μας στις 6/5/04 η υπ’ αριθ. 2323/04 διαταγή πληρωμής για το συνολικό ποσόν 39.351,4 ευρώ που στηρίζεται σε δύο δίγραμμες επιταγές εκδόσεως της εταιρίας μας.

2. Κατά της ανωτέρω διαταγής πληρωμής έχουμε ασκήσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την απο 14 Μαϊου 2004 ανακοπή μας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αριθμός κατάθεσης 527/21-5-04 με την οποία προσβάλλαμε την νομιμότητα έκδοσης της διαταγής πληρωμής δεδομένου ότι η αιτούσα εταιρία δεν τυγχάνει νόμιμη κομίστρια της επιταγής. Δικάσιμος προς συζήτηση της ανακοπής έχει οριστεί η 17/11/04.

3. Πιθανολογούμε σύμφωνα με τις απόψεις του δικηγόρου που χειρίζεται την υπόθεση ότι η ανακοπή θα γίνει δεκτή και θα ακυρωθεί η διαταγή πληρωμής. Επ’ ευκαιρία σας γνωρίζουμε ότι το φαινόμενο της γνωστοποίησης της διαταγής πληρωμής στο Χ.Α.Α απο την αιτούσα και όχι από την εταιρία εφόσον έχει ασκηθεί ανακοπή και δεν έχει τελεσιδικήσει η διαφορά μόνο στρεβλώσεις μπορεί να δημιουργήσει και συγχρόνως παράγει μόνο εντυπώσεις που ενδεχομένως να επιδράσουν στην σωστή πληροφόρηση του κοινού και των Αρχών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εταιρία για τους ανωτέρω λόγους για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού αλλά και από λόγους σωστής πληροφόρησης λαμβανομένου υπόψη και του μικρού ποσού της διαταγής πληρωμής δεν έκρινε την έκδοση της διαταγής πληρωμής ουσιώδες γεγονός για να προβεί σε γνωστοποίηση σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Τέλος με την τελεσιδικία της αποφάσεως που θα εκδοθεί επι της ανακοπής οπότε και θα επιλυθεί δικαστικά η διαφωνία μας θα εξοφλήσουμε τη σχετική υποχρέωσή μας εάν και εφόσον απορριφθεί η ανακοπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v