Κεφαλαιαγορά: Παραβάσεις στην εγγραφή της ΤΕΧΝΕΡΓΑ

Βάσιμες ενδείξεις παραβάσεων του Κανονισμού Αναδοχών και της κείμενης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, κυρίως όσον αφορά την ορθότητα των στοιχείων κάλυψης της δημόσιας εγγραφής της ΤΕΧΝΕΡΓΑ, διαπίστωσε η Κεφαλαιαγορά. Δεκαπενθήμερη αναστολή της διαδικασίας της δημόσιας εγγραφής.

Κεφαλαιαγορά: Παραβάσεις στην εγγραφή της ΤΕΧΝΕΡΓΑ
Βάσιμες ενδείξεις παραβάσεων του Κανονισμού Αναδοχών και της κείμενης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, κυρίως όσον αφορά την ορθότητα των στοιχείων κάλυψης της δημόσιας εγγραφής της ΤΕΧΝΕΡΓΑ, διαπίστωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 7ης Ιουνίου 2004.

Για την απόφαση αυτή η Επιτροπή έλαβε υπόψη τα προσωρινά ευρήματα διενεργηθέντος ελέγχου αναφορικά με τη δημόσια εγγραφή της εταιρίας ”ΤΕΧΝΕΡΓΑ – Ε. ΤΣΑΜΠΡΑΣ ΑΕΤΕ” με κύριο ανάδοχο την ”ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ”.

Με βάση τα ανωτέρω και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία του επενδυτικού κοινού, το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της διαδικασίας αναδοχής για διάστημα 15 ημερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Επισημαίνεται ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία τα χρηματικά ποσά που κατέβαλαν οι επενδυτές παραμένουν προσωρινά δεσμευμένα στους αναδόχους.

Κύκλοι της αγοράς σχολίαζαν την παραπάνω κίνηση ως ισχυρό δείγμα γραφής της νέας διοίκησης της Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τις προθέσεις της για την εξυγίανση των κακώς κειμένων στη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v