Εγνατία ΑΧΕ: Περιθώριο ανόδου 9% για Γενικό Δείκτη

Περιθώριο ανόδου της τάξεως του 9% διακρίνει η Εγνατία ΑΧΕ για το Γενικό Δείκτη του Χ.Α., χαρακτηρίζοντας παράλληλα την τρέχουσα αποτίμηση της ελληνικής αγοράς ”λογική”. Στο 10,5% εκτιμάται το περιθώριο ανόδου των blue chips, ενώ αναμένεται ότι στοιχεία για την ελληνική οικονομία θα συγκεντρώσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Εγνατία ΑΧΕ: Περιθώριο ανόδου 9% για Γενικό Δείκτη
Περιθώριο ανόδου της τάξεως του 9% διακρίνει η Εγνατία ΑΧΕ για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α., ενώ για τον δείκτη FTSEASE-20 αυτό ανέρχεται στο 10,5%, υπό την προϋπόθεση πως οι τιμές-στόχοι του συνόλου των εταιριών του universe list της χρηματιστηριακής εταιρείας θα επιτευχθούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της χρηματιστηριακής, το μεγαλύτερο μέρος του προαναφερθέντος περιθωρίου προέρχεται από τις τράπεζες, οι προοπτικές των οποίων παραμένουν καλές.

Παράλληλα, σημειώνεται πως η τρέχουσα αποτίμηση της ελληνικής αγοράς παραμένει σε λογικά επίπεδα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ, όπως τονίζεται, δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο πλεονέκτημα αποτίμησης για το Χ.Α.

Ακόμα, τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ, στο επίκεντρο θα βρεθεί το μακροοικονομικό μέτωπο, καθώς η εταιρική ειδησεογραφία είναι λιγοστή.



Το μακροοικονομικό προφίλ της Ελλάδας είναι ενισχυμένο σε σχέση με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, ο υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ δεν είναι αρκετός ώστε τα κέρδη ανά μετοχή να έχουν σημαντικότερη ανάπτυξη από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Εγνατία ΑΧΕ θεωρούν ότι στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών αγορών αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν οι διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου και τα στοιχεία πληθωρισμού των ΗΠΑ.

Οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής περιλαμβάνουν τους τίτλους των Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνική, Εμπορική Τράπεζα, ΔΕΗ, Τιτάν, Γερμανός, Folli Follie, Intralot, Επιχειρήσεις Αττικής, Notos, Elmec, Μυτιληναίος, Μαΐλλης, Τεχνική Ολυμπιακή, Jumbo, Hyatt, Σαράντης, Δυναμική Ζωή, Ιμάκο, Autohellas και Ηλεκτρονική Αθηνών.

Ακόμα, με αφορμή τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της εταιρίας, η τιμή-στόχος για την Elmec Sport είναι τα 3,50 ευρώ με σύσταση ”buy”. Ταυτόχρονα οι αναλυτές της χρηματιστηριακής αναφέρουν πως η μετοχή της Elmec είναι υποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών (κλείσιμο στα 2,57 ευρώ στις 4/6/2004).

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή διατυπώνει στην έκθεσή της τις συστάσεις της για ορισμένες από τις ελληνικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η Εγνατία ΑΧΕ υιοθετεί σύσταση ”buy” για τους τίτλους των Alpha Bank και Εμπορική Τράπεζα. Ταυτόχρονα, η σύσταση για την Εθνική και την EFG Eurobank, είναι ”accumulate” ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς ανέρχεται σε ”hold”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v