Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 17 ευρώ-”overweight” από Π&Κ

Νέα τιμή-στόχο τα 17 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” θέτει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, κυρίως λόγω της προοπτικής υψηλότερου μερίσματος και της πεποίθησης της νέας διοίκησης ότι η συμμετοχή του Δημοσίου θα παραμείνει τουλάχιστον στο επίπεδο του 50%.

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 17 ευρώ-”overweight” από Π&Κ
Νέα τιμή-στόχο τα 17 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” θέτει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Ιουνίου.

Ειδικότερα, στην έκθεση της χρηματιστηριακής τονίζεται πως η νέα τιμή-στόχος οφείλεται κυρίως στην προοπτική υψηλότερου μερίσματος του οργανισμού, το οποίο εκτιμάται στα 1,2 ευρώ, έπειτα από την αντιστροφή των προβλέψεων, και στην πεποίθηση της νέας διοίκησης ότι η συμμετοχή του Δημοσίου θα παραμείνει τουλάχιστον στο επίπεδο του 50%.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Δημοσίου στην εταιρία, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως κυμαινόμενη στο επίπεδο του 50%, απομακρύνει την πιθανότητα υπερπροσφροάς τίτλων, καθώς και τους κινδύνους του ανταγωνισμού.

Παράλληλα, στα θετικά της επένδυσης στον τίτλο του ΟΠΑΠ η Π&Κ περιλαμβάνει τα υψηλά επίπεδα εσόδων ανά πράκτορα από την πιλοτική εφαρμογή του ΚΙΝΟ, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών μπορεί να αγγίξουν τα 940 εκατ. ευρώ το 2004.

Αντίθετα, στα αρνητικά σημεία της εταιρίας τονίζεται η εξάρτησή της από την κυβέρνηση για την έγκριση νέων παιχνιδιών, καθώς και το ενδεχόμενο η νέα διοίκηση να μην είναι τόσο αποτελεσματική στην ”επικοινωνία” της με τους θεσμικούς επενδυτές όσο η προηγούμενη.

Ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 10,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, ενώ η μερισματικά απόδοση του ίδιου έτους ανέρχεται στο 7,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v