Σταθεροποιητικές διαθέσεις

Κυρίως μέσω Εθνικής, 3Ε και ΟΤΕ αντιδρά σήμερα ο Γενικός Δείκτης, με ενθαρρυντική ένδειξη και προσεχτική διεύρυνση της συναλλακτικής αξίας προς ορισμένες μετοχές μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Ικανοποιητικές οι συναλλαγές και οι ενδείξεις στην αρχή της συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προσπάθεια να στηριχθεί ο Γενικός Δείκτης και να διευρυνθεί η μόχλευση προς τη μεσαία κεφαλαιοποίηση καταβάλλεται από την αρχή της συνεδρίασης.

Οι συναλλαγές, της πρώτης μισής ώρας κρίνονται ικανοποιητικές, καθώς διατηρείται η διασπορά και προς μετοχές μικρότερης χρηματιστηριακής αξίας.

Η μετοχή της Εθνικής, εκ των πραγμάτων σηματωρού της τάσης, κινείται στα 25,30 ευρώ, με πολύτιμή στήριξη των ΕΛΠΕ στα 6,40, ΔΕΗ στα 20,40 του ΟΤΕ στα 10,68, αλλά και των Eurobank (με μικρές απώλειες) στα 18,26 ευρώ, της 3Ε, στα 20,66 ευρώ, αλλά και της Cosmote.

Ενδιαφέρον μέχρι στιγμής καταγράφεται και στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς διατηρείται η φορά προς τα 2,64 ευρώ για την Fashion Box, αντιδρούν προς τα 1,13 η Αεγέκ, τα 1,25 η Αθηνά και τα 1,74 η Alco.

Στη μετοχή της Ζήνων, επιχειρείται κατοχύρωση των 4 ευρώ, ενώ προς τα 2,58 κινείται ο Λαζαρίδης.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα για τη μετοχή του Παρνασσού, κέρδη περίπου 1,9% για τις ΕΠΑΤ, ενώ στα 11,16 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή του Μπαλλή.

Υψηλότερα των 8 ευρώ η μετοχή του Ηρακλή, στα 5,10 του Μυτιληναίου, στα 1,76 της ΕΛΒΕ, στα 3,46 του ΔΟΛ, και αρκετών ακόμη τίτλων φαίνεται πως θα επιχειρηθεί κάτι καλύτερο τουλάχιστον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, μέχρις ότου αποσαφηνιστούν στη συνέχεια οι προθέσεις κυρίως των ξένων στις δεικτοβαρείς μετοχές – επιλογές τους.

Επιμένουμε, πως η φορά της αγοράς παραμένει ανοδική, με ζητούμενη την διεύρυνση της συναλλακτικής αξίας και προς μετοχές εταιριών ΜΚ-40 και του SC-80.

Στη συνέχεια θα φανεί και η διάθεση των ξένων, μέσω της οποίας θα διαμορφωθεί βραχυπρόθεσμα, μέχρι και την Παρασκευή η φορά της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v