Ο Τύπος της Τρίτης

Η απορρόφηση των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ, η φορολογική μεταρρύθμιση, η δημόσια εγγραφή της Τεχνέργα, οι αποδόσεις των ομολόγων, αλλά και η εικόνα των αθηναϊκών ξενοδοχείων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η απορρόφηση των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ, η φορολογική μεταρρύθμιση, η δημόσια εγγραφή της Τεχνέργα, οι αποδόσεις των ομολόγων, αλλά και η εικόνα των αθηναϊκών ξενοδοχείων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ευρωεκλογές: Με επίκεντρο τα Ολυμπιακά έργα και την ”πατρότητά τους” θα γίνει η αποψινή (9.00) τηλεμαχία κυρίως μεταξύ των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”.

Γ’ ΚΠΣ: Εντατικές προσπάθειες και μάχη με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει την ταχύτερη απορρόφηση και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως θα υπάρξει ανακατανομή των πόρων στην Ευρώπη.

Επιτάχυνση των ρυθμών εκτέλεσης των έργων με στόχο να αυξηθεί η απορροφητικότητα των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ, από το 24% σήμερα στο 35%-37% στο τέλος του έτους, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με ”Το Βήμα”, ενώ η ”Ημερησία” τονίζει πως χάνεται 1 δισ. ευρώ από το Γ΄ ΚΠΣ.

Φορολογικό: Η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αλλά ουσιαστικά και των τεκμηρίων αγοράς για αυτοκίνητα και ακίνητα περιλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης όσον φορά στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, τονίζει η ”Καθημερινή”.

Καταργούνται μεν τα τεκμήρια, αλλά ενεργοποιείται το πόθεν έσχες επισημαίνει το ”Κέρδος”.

Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης που ισχύουν σήμερα για τα ακριβά ΙΧ αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, την κύρια κατοικία άνω των 200 τ.μ. και τις δευτερεύουσες κατοικίες άνω των 150 τ.μ. προβλέπει το πακέτο ρυθμίσεων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση, αναφέρει ο ”Ελεύθερος Τύπος”.

Ρευστότητα: Μηδαμινό είναι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τη σύναψη νέων δανείων, με σκοπό την πραγματοποίηση παραγωγικών επενδύσεων, αναφέρει το ”Κέρδος”.

Ομόλογα: Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων τον Μάιο, ανεβάζοντας έτσι τις αποδόσεις για τους δανειστές του Δημοσίου, τονίζει ”Το Βήμα”.

Σοφοκλέους: Μειώνεται η συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως το ένα τρίτο των εισηγμένων ανήκει σε ”ξένα χέρια”.

Οι ξένοι επενδυτές τιμούν το ελληνικό χρηματιστήριο σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, που αναφέρει πως η συμμετοχή τους τώρα έφτασε στο 33,8% από 21,6% που ήταν το 2001.

Εκκλησία: Τη ”Συγγνώμη” από το Φανάρι τονίζει η ”Ημερησία”, που προσθέτει πως ο Πατριάρχης δεν εμμένει στην έγγραφη συγγνώμη από τους τρεις μητροπολίτες.

Ξενοδοχεία: Χαμηλές ήταν τον Απρίλιο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας αναφέρει το ”Κέρδος”, που επισημαίνει πως οι τιμές των ξενοδοχείων στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 12%, όταν σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις ξεπέρασε η αύξηση ξεπέρασε το 20%.

Για λουκέτο σε 41 ξενοδοχεία που δεν διέθεταν σύστημα πυρασφάλειας κάνει λόγο η ”Ημερησία”.

Ασφάλεια 2004: Σε φακέλωμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που εμπλέκονται στους Αγώνες προχωρούν οι αρχές ασφαλείας του 2004 σύμφωνα με ”Τα Νέα”, που συμπληρώνουν πως στοιχεία αντλούνται από την ΕΥΠ, την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Δικαιοσύνης και ελέγχονται.

Alpha Bank: Ο πρόεδρος της Alpha Bank, Ι. Κωστόπουλος, εκτιμά ότι δεν προβλέπονται φέτος αναδιατάξεις στον τραπεζικό χώρο, αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΔΕΗ: Τη συνδρομή της βιομηχανίας για την αποφυγή ενός ενδεχόμενου μπλακ άουτ στην Αττική μέσα στον Ιούλιο ζητά η ΔΕΗ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, ενώ η ”Ημερησία” κάνει λόγο για ειδικά τιμολόγια της ΔΕΗ ανά κατηγορία πελάτη.

Eurobank: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τιτλοποίηση 750 εκατ. ευρώ, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Societe Generale: Για άνοιγμα της Societe Generale με κέντρο τη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο η ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως στόχος της τράπεζας είναι η Βουλγαρία, η Αλβανία, τα Σκόπια και η Σερβία.

Lycos: Επένδυση στη Ρουμανία πραγματοποιεί η Lycos μέσω θυγατρικής που ελέγχει κατά 51%, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Atlantic Imperial: Τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ξενοδοχείο ”Atlantic Imperial” που λειτουργεί στη Ρόδο και ανήκει στον Κύπριο επιχειρηματία Νικολή Νικολαΐδη ερευνά η Εισαγγελία Ρόδου, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Τεχνέργα: Την ορθότητα των στοιχείων κάλυψης της δημόσιας εγγραφής ερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v