Τολμήστε και κτυπήστε την κομπίνα!

Κάτι σάπιο υπάρχει στη Σοφοκλέους και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Αν θέλουμε να δούμε ένα άλλο χρηματιστήριο, πρέπει να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της κάθαρσης. Της διάλυσης των παραμάγαζων που δηλητηριάζουν καθημερινά τη μετοχική ιδέα…

Τολμήστε και κτυπήστε την κομπίνα!
Κάτι σάπιο υπάρχει στη Σοφοκλέους και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Αν θέλουμε να δούμε ένα άλλο χρηματιστήριο, πρέπει να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της κάθαρσης. Της διάλυσης των παραμάγαζων που δηλητηριάζουν καθημερινά τη μετοχική ιδέα...

Η κατάσταση στη Σοφοκλέους είναι άρρωστη και δεν πάει άλλο. Η λειτουργία του χρηματιστηρίου έχει φτάσει να εξυπηρετεί μία μικρή ομάδα επαγγελματιών και κανέναν άλλον.

Αν αυτό είναι το χρηματιστήριο που θέλουμε να έχουμε, ας το αφήσουμε στα χέρια αυτών των ολίγων για να το χαίρονται. Αν επιθυμούμε ένα άλλο χρηματιστήριο, στην υπηρεσία της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας, είναι καιρός να κάνουμε κάτι.

Όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι πληγές της Σοφοκλέους. Κι όλοι ξέρουμε ότι η μόνη λύση είναι η δραστική αντιμετώπιση όλων εκείνων των φαινομένων που έχουν διώξει τον κόσμο από την αγορά.

Κύριοι που έχετε εποπτικό και αποφασιστικό ρόλο στα της αγοράς (!),

κτυπήστε τώρα το φαιδρό σύστημα της εισαγωγής νέων εταιρειών στη Σοφοκλέους. Κτυπήστε αλύπητα το φαινόμενο του παραχρηματιστηρίου, το οποίο έχει γίνει θεσμός με τα πακέτα που δίδουν οι επιχειρηματίες με discount σε θεσμικούς και ιδιώτες.

Ξεκαθαρίστε το τοπίο στις ΑΧΕ. Σπάστε τα ολιγοπώλια. Δημιουργήστε κίνητρα για τους μικροεπενδυτές.

Χρειάζεται μία πραγματική επιχείρηση ”καθαρά χέρια”. Το μεγάλο έγκλημα δεν έγινε μόνο το 1999. Είναι συνεχές. Συνεχίζετε τώρα, μπροστά στα τερματικά μας! Οι κερδοσκόποι της αρπαχτής αλωνίζουν ελεύθεροι και στραγγαλίζουν κάθε έννοια δικαίου.

Μελετήστε, για παράδειγμα, τους όρους της ”απόσυρσης” μετοχών από τη Σοφοκλέους. Στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι εξωφρενικοί πέρα για πέρα. Προσέξτε τα πακέτα μετοχών που αλλάζουν χέρια και συγκρίνετε τις τιμές μεταβίβασης με παλιότερες αυξήσεις κεφαλαίου. Πρόκειται για καθαρή δυσφήμιση του Θεσμού.

Μην έχετε αμφιβολία! Κάποιοι κερδίζουν. Κάποιοι βγάζουν με αυτούς τους τρόπους λεφτά. Κι έχουν κάθε συμφέρον να παραμείνει η κατάσταση ως έχει. Εμείς έχουμε;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v