ΑΧΕ: Με το βλέμμα σε μερίσματα και ξένες αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις, με αισιόδοξη ωστόσο διάθεση, προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση. Ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στις αποκοπές μερισμάτων, αλλά και στην κίνηση των ξένων αγορών.

ΑΧΕ: Με το βλέμμα σε μερίσματα και ξένες αγορές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στις αποκοπές μερισμάτων (μέχρι τα τέλη Ιουνίου) και δη στις μετοχές εκείνες που προσφέρουν υψηλή μερισματική απόδοση εκτιμά η Marfin Analysis πως θα είναι στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών, ελλείψει εταιρικών νέων.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει πως για σήμερα αναμένει ένα θετικό άνοιγμα ύστερα από την πολύ καλή επίδοση των αμερικανικών αγορών. Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Analysis σημειώνει πως οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης της Αμερικής κινήθηκαν προς τα υψηλά 5 εβδομάδων.

Στην αισιοδοξία που διέπει τις ξένες αγορές αναφέρεται η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία εκτιμά πως σε αυτό το πλαίσιο είναι πιθανόν να δούμε και τη Σοφοκλέους να κινείται σε θετικό έδαφος σήμερα.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως, παρά το γεγονός ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για περαιτέρω άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τάσεις αποκόμισης κερδών, οι οποίες και αναμένεται να γίνουν πιο έντονες σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες αναφορικά με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά και όσον αφορά στην επικείμενη αύξηση των επιτοκίων.

Σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Eurobank Securities, η οποία παράλληλα αναφέρει πως ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων η τάση στη Σοφοκλέους θα καθοριστεί από την κίνηση των διεθνών αγορών.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities εκτιμά πως, παρά το εύφορο κλίμα, η αγορά θα κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, κλείνοντας με απώλειες 0,79% και χαμηλούς όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Τεχνική Ανάλυση: Σημαντικό μεσοπρόθεσμο σημείο στήριξης για τον FTSE– 20 σε πιθανές έντονες ρευστοποιήσεις εντοπίζει η Fortius Finance στις 1.225 μονάδες, όπως αναφέρει σε σχετική τεχνική ανάλυση.

Αντίθετα, συμπληρώνει η Fortius Finance, αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον θα φέρει τον Δείκτη αντιμέτωπο αρχικά με την αντίσταση των 1.311 μονάδων, όπου ανοδική διάσπασή του με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα τον ωθήσει προς την κορυφή G (1.354 μονάδες ) που είχε σημειωθεί στα τέλη Απριλίου.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v