Νέα ώθηση με... γνωστούς υποκινητές

Η Σοφοκλέους έκλεισε σήμερα στις 2.500 μονάδες, αλλά και ξεπέρασε δύο επίπεδα βραχυπρόθεσμης αντίστασης, εξέλιξη που επιτρέπει στους αναλυτές να αισιοδοξούν ότι εάν σταθεροποιηθεί το κλίμα στις διεθνείς Αγορές, ο Δείκτης μπορεί να επαναπροσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τα προηγούμενα υψηλά (!), ”υποκινούμενος” από τους γνωστούς 10-15 τίτλους.

Στο ίδιο έργο θεατές” (!), με μικρές διαφοροποιήσεις, όπως λόγου χάρη ότι οι ανοδικές μετοχές ξεπέρασαν αυτές με αρνητικό πρόσημο, έστω και αν μέχρι τις 15.00 υστερούσαν.

Συγκρατημένοι οι παράγοντες της Αγοράς (πλην ίσως εκείνων που συναλλάσσονται με τους ξένους), θεωρούν ότι το κλίμα στις διεθνείς Αγορές παραμένει εύθραυστο και θα συνεχίσει να παρατηρείται αυξημένη μεταβλητότητα (είναι ενδεικτικό ότι χθες ο Dow Jones δύο ώρες πριν το κλείσιμο υποχωρούσε περισσότερο από 150 μονάδες για να κλείσει τελικά με θετικό πρόσημο και 25 μονάδες ψηλότερα(!)) και συστήνουν αυξημένη ρευστότητα, καθώς όλο και περισσότεροι Δεικτοβαρείς τίτλοι προσεγγίζουν τις τιμές-στόχους.

Την ίδια ώρα το σύνολο, σχεδόν, των επαγγελματιών του χώρου συμφωνεί ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όμως οι τίτλοι αυτοί παραμένουν στην ”αφάνεια”.

Αντίθετα συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι περισσότεροι από όσους ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς ο Δείκτης ξεπέρασε δύο επίπεδα βραχυπρόθεσμης αντίστασης στις 2485 και 2495 μονάδες και δεν αποκλείουν, αν σταθεροποιηθεί το κλίμα στις διεθνείς Αγορές, ο Δείκτης να επαναπροσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τα προηγούμενα υψηλά (!), ”υποκινούμενος” από τους γνωστούς 10-15 τίτλους.

Από τους γνώριμους πρωταγωνιστές των τελευταίων μηνών, νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο για τον ΟΠΑΠ, νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους για την Cosmote (που όμως γύρισε και έκλεισε με αρνητικό πρόσημο) και σημαντικά κέρδη για Alpha Bank (από 17/5 χωρίς το δικαίωμα στην διανομή δωρεάν μετοχών), Βιοχάλκο, Εθνική, Πειραιώς (οι ασχολούμενοι με την διαγραμματική συμπεριφορά μετοχών εκτιμούν ότι έχει χάσει, προσωρινά, την επαφή με τα 10 ευρώ), Motor oil και Τιτάν, ενώ ο ΟΤΕ ενώ έδειξε προς στιγμήν ότι κερδίζει την ”μάχη” στα 11,38-11,40 ευρώ, υποχώρησε σχετικά προς το τέλος.

Αντίθετα πιέστηκαν και σήμερα Αγροτική και Εμπορική, η ΗΥΑΤΤ ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις αλλά απώλεσε το θετικό πρόσημο και έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας, Γερμανός, Ιντρακόμ και Coca-Cola.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε από αρχής μέχρι τέλους με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 2513,46 μονάδες, τα τελευταία 45λεπτά ξεκίνησε μόνιμη διολισθητική κίνηση που ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το κλείσιμο τον έφερε και κάτω από τις 2500 μονάδες, για να κλείσει μεσοσταθμικά στις 2500,58 μονάδες με κέρδη 1,08%, τον τζίρο να φθάνει τα 157 εκ. ευρώ και τα ”πακέτα” τα 6,3 εκατ. ευρώ

Σε ντέρμπι με συχνή εναλλαγή του σκορ, εξελίχθηκε η αναλογία ανοδικών πτωτικών, τελικά υπερτέρησαν οι πρώτες (168 έναντι 117) και σε 20 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 4%.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, κινητικότητα στην ΕΛΒΕ (ίσως και λόγω αποτελεσμάτων τριμήνου), σημαντικά κέρδη με λίγες συναλλαγές σε Καραμολέγκο και Rainbow, σε παράλληλη ανοδική κίνηση Ευκλείδης και ΑΕΓΕΚ, αγορές των τελευταίων λεπτών στο Νεώριο Σύρου και αξιοσημείωτη κίνηση από Περσέα, Εβροφάρμα, Μυτιληναίο, Πήγασο, Centric, Newsphone και Moda Bagno.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συνναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 136.900 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 16,70 ευρώ, ένα πακέτο 200.000 τεμάχια του Ακτορα στα 4,26 ευρώ, ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της Ελληνικής Τεχνοδομικής στα 3,96 ευρώ, ένα πακέτο 36.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 20,86 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της Cosmote στα 13,42 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v