Σταθεροποιητικές οι διαθέσεις με προσδοκίες

Διίστανται οι εκτιμήσεις των ξένων για το πώς θα πορευθούν στην περίπτωση του ΟΤΕ. Χαμηλότερα τα κέρδη της Εμπορικής, ενώ η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον το τρίμηνο της Eurobank. Σταθεροποιητικές για σήμερα οι διαθέσεις, με αρκετές μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να παραμένουν στο προσκήνιο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

ΟΤΕ και τράπεζες θα είναι και σήμερα οι ρυθμιστές της τάσης.

Η μετοχή του Οργανισμού υποχώρησε χαμηλότερα των 11 ευρώ, με συναλλαγές 3,3 εκατ. τεμαχίων και η τάση της εξαρτάται από τη διάθεση των ξένων.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως οι εκτιμήσεις των ξένων πελατών τους διίστανται και σχετίζονται με το προς διανομή μέρισμα, αλλά και με τα περιθώρια αντιστάθμισης κινδύνου που μπορεί να έχει μεσο-βραχυπρόθεσμη τοποθέτησή τους στην CosmΟΤΕ.

Τα αποτελέσματα της Εμπορικής, που σημειώνουν μείωση κατά 52,4%, έχουν προεξοφληθεί από μεγάλη μερίδα εκείνων που τοποθετούνταν τις τελευταίες ημέρες.

Η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στα 24,28 ευρώ, ενώ ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο, καθώς αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Eurobank.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η περίπτωση της CosmΟΤΕ, όπου η μέση εκτίμηση αναφέρεται σε αύξηση κατά 16% στα καθαρά κέρδη του α’ τριμήνου.

Δεδομένης της δυναμικής της εταιρίας, δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θετικής έκπληξης, κάτι που θα δικαιολογούσε και τη βραχυπρόθεσμη μεταφορά ρευστότητας από τον ΟΤΕ στην CosmΟΤΕ.

Στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση αναμένεται να επιβεβαιωθεί ο περαιτέρω διαχωρισμός εκείνων των μετοχών που με βάση τα αποτελέσματα των εταιριών κινούνται σχετικά πιο αυτόνομα.

Το θετικό είναι πως και σε αυτή την κατηγορία εντοπίζονται πλέον αρκετές μετοχές εταιριών με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.

Τέλος, οι πρόσφατες αλλαγές στους δείκτες MSCI που θα τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 28ης Μαΐου ενδέχεται να διαμορφώσουν βραχυπρόθεσμα τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v