XA: Ζυμώνονται οι νέες επιλογές

Το κερδοσκοπικό μίγμα, του ακριβού πετρελαίου, μπορεί να έχει βάλει φωτιά στις αγορές. Όμως, επειδή σε περιόδους κρίσης ξεχωρίζουν οι ισχυροί και μεθοδικοί, οι αγορές, εν μέσω έντονων διακυμάνσεων, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις βίαιες διορθώσεις διαμορφώνονται οι επόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ακόμη και αν, υποχωρήσουν χαμηλότερα μετοχές, βασικές επιλογές των ξένων, η μεσοπρόθεσμη τάση και της Σοφοκλέους παραμένει ανοδική.

Ο Γ.Δ., όπως και οι βασικότεροι δείκτες των αναπτυγμένων χρηματιστηρίων κινούνται σταθερά πάνω από το επίπεδο των 200 ημερών.

Από τη συμπεριφορά κυρίως των Εμπορικής, Eurobank, Cosmote, θα εξαχθούν από την αρχή της συνεδρίασης χρήσιμα συμπεράσματα για την τάση της εβδομάδας.

Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε συνδυασμό με τις εκθέσεις ξένων οίκων αποτελούν τη ”μαγιά” για τις επόμενες επενδυτικές επιλογές.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όσο και αν διαβάζεται παράδοξο η συγκυρία είναι καλή, καθώς αναδεικνύονται τα καλά χαρτιά της επόμενης ημέρας.

Επιβεβαιώνεται η τάση στον Φουρλή, καλλιεργούνται προσδοκίες λόγω της επικείμενης διάθεσης ποσοστού σε ξένο θεσμικό για το Σαράντη, κινούνται στα υψηλά τους οι Φλεξοπάκ, Πλαίσιο, αντιδρούν Νotos, ΕΧΑΕ, Βασιλόπουλος, σταθεροποιείται ο ΟΛΠ, αυξάνουν οι συναλλαγές σε Κωτσόβολο, Kleemann και Χατζηιωάννου, υποχωρούν, αλλά με μέτρο μετοχές εταιριών όπως οι ΕΠΑΤ, Τεχνική Ολυμπιακή, Ηπειρωτική και αρκετές ακόμη.

Επειδή στις κρίσεις επιβεβαιώνεται η δυναμική των ισχυρών, η τρέχουσα – κυρίως κερδοσκοπικής μορφής – πετρελαϊκή κρίση βοηθάει τους όπου γης επενδυτές να επιλέξουν τις επόμενές τους επιλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v