Ο Τύπος της Τρίτης

Στον πληθωρισμό Απριλίου, αλλά και στους φόβους της κυβέρνησης για κερδοσκοπικές επιθέσεις στη διάρκεια της Ολυμπιάδας, στη χθεσινή εικόνα τόσο της Σοφοκλέους, όσο και των ξένων αγορών, αλλά και στο έλλειμμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στον πληθωρισμό Απριλίου, αλλά και στους φόβους της κυβέρνησης για κερδοσκοπικές επιθέσεις στη διάρκεια της Ολυμπιάδας, στη χθεσινή εικόνα τόσο της Σοφοκλέους, όσο και των ξένων αγορών, αλλά και στο έλλειμμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Διαπλοκή: Να τελειώνουμε μια και έξω με τη διαπλοκή προκάλεσε χθες την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Πληθωρισμός: Για ”ολυμπιακό” πληθωρισμό κάνει λόγο Το Βήμα, που αναφέρει πως πρατήρια, καφέ, ξενοδοχεία, εστιατόρια και φαστ φουντ στέλνουν τον πληθωρισμό στο 3%, ενώ συμπληρώνει πως η κυβέρνηση φοβάται κύμα κερδοσκοπικών ανατιμήσεων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Κέρδος επισημαίνει πως τα καύσιμα και οι κερδοσκοπικές ανατιμήσεις θέτουν εν αμφιβόλω τον στόχο για πληθωρισμό 2,5% το 2004.

Η Ημερησία τονίζει πως ο τιμάριθμος ανέβηκε στο 2,9% τον Απρίλιο, επισημαίνοντας πως το υπουργείο Ανάπτυξης φοβάται κερδοσκοπική επίθεση τις ημέρες της Ολυμπιάδας.

Σήμα κινδύνου για την επιβράδυνση του πληθωρισμού από τις ανατιμήσεις που σχεδιάζονται από τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εξέπεμψε χθες η Στατιστική Υπηρεσία, επισημαίνοντας ότι ήδη οι πρώτες Ολυμπιακές αυξήσεις καταγράφηκαν από τον Απρίλιο και θα υπάρξει και συνέχεια, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο εκτιμά πως ο δομικός δείκτης προκαλεί ανησυχίες, ενώ επισημαίνει πως οι ολυμπιακές ανατιμήσεις οδηγούν τον πληθωρισμό στο 4%.

Σοφοκλέους: Τη διατήρηση μειωμένων θέσεων στις μετοχικές αγορές συνιστούν με ορίζοντα το προσεχές δίμηνο μεγάλες τράπεζες, καθώς αν πραγματικά βρισκόμαστε προ μιας περιόδου οικονομικής επιβράδυνσης με συνεχιζόμενες προσδοκίες για άνοδο των επιτοκίων, είναι λογικό να περιμένουμε πτώση στις μετοχικές αγορές, τονίζει Το Βήμα.

Το Κέρδος τονίζει πως η κυβέρνηση θα ανοίξει τον ”φάκελο χρηματιστήριο” το φθινόπωρο.

Αγορές: Επιτόκια και πετρέλαιο κατακρημνίζουν τις αγορές σύμφωνα με Το Βήμα, ενώ η Καθημερινή αναφέρει πως οι αγορές βρίσκονται στα όρια συναγερμού από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και την προαναγγελία αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Πετρέλαιο: Υποχώρησαν χθες οι τιμές του πετρελαίου μετά την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας προς τους ομολόγους της στον ΟΠΕΚ να προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής τουλάχιστον κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ώστε να τεθεί φραγμός στην άνοδο των τιμών, αναφέρει το Κέρδος.

Φορολογικές μεταρρυθμίσεις: Την έντονη ανησυχία εμπόρων και βιοτεχνών εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει δηλώσεις του προέδρου της κ. Δ. Αρμενάκη που ζητά καθαρές θέσεις και διάλογο για το φορολογικό.

ΓΣΕΕ: Ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία βρίσκονται οι ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις γύρω από τις αυξήσεις των μισθών και ημερομισθίων, αναφέρει Το Βήμα.

Συμβασιούχοι: Με τη ζέστη, την ένταση των προβλημάτων και την καθυστερημένη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου ανεβαίνει και η θερμοκρασία στις σχέσης κυβέρνησης και κοινωνικών ομάδων, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ.

Νησιά: Μικρά ιδιωτικά νησιά βρίσκονται στο αγοραστικό στόχαστρο ξένων προσωπικοτήτων, σύμφωνα με Το Βήμα.

Offshore: Άνθρακες ο θησαυρός αποδεικνύεται το πολυδιαφημισμένο κυνήγι των offshore εταιριών που εξαπέλυσε η προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζει η Καθημερινή.

Τράπεζες: Σε ριζική αναδιάρθρωση των ομίλων τους προχωρούν οι μεγάλες τράπεζες ανταποκρινόμενες στις νέες συνθήκες λειτουργίας, σύμφωνα με το Κέρδος.

Η Ημερησία αναφέρει πως οι τράπεζες στην Κύπρο αλλάζουν στρατηγική, επισημαίνοντας πως η αγορά είναι μικρή και η διείσδυση για τις ελληνικές τράπεζες δύσκολη.

ΟΤΕ: Συμμάζεμα στις διεθνείς επενδύσεις υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ο νέος πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, καθώς και οργανωτική ”διόρθωση” στην πληθώρα των εγχώριων θυγατρικών, τονίζει η Καθημερινή.

Στη φήμη που έριξε τη μετοχή του ΟΤΕ αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως ο Οργανισμός θα διανείμει μέρισμα 30-40 λεπτά για τη χρήση του 2003.

Emporiki Bank: Παγώνει η επέκταση της Emporiki Bank στην Κύπρο, σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως κρίνεται ιδιαίτερα κοστοβόρα και με αμφίβολα αποτελέσματα.

ΔΟΛ: Στην κερδοφορία επέστρεψε στο πρώτο τρίμηνο του 2004 ο ΔΟΛ διαψεύδοντας θετικά τους αναλυτές, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αγροτική: Στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Αγροτικής Τράπεζας αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v