ΑΧΕ: ”Βαρόμετρο” οι διεθνείς αγορές

Κρίσιμη για την Σοφοκλέους θα είναι η επίδοση των διεθνών αγορών βραχυχρόνια, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Σε αυτά τα πλαίσια δεν περιμένουν αναστροφή της τάσης, η οποία τονίζουν πως θα δοθεί για άλλη μια μέρα από τις ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς να αποκλείουν το καταλάγιασμα των πτωτικών πιέσεων.

ΑΧΕ: ”Βαρόμετρο” οι διεθνείς αγορές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis εκτιμά πως το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Επίσης, οι αναλυτές της Marfin Analysis σημειώνουν πως στην περίπτωση μιας αντίδρασης του δείκτη σήμερα θεωρούν πως η μετοχή της Cosmote θα υπεραποδώσει της αγοράς, ενόψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α’ τριμήνου σε δύο μέρες.

Στα ίδια πλαίσια η Εθνική ΑΧΕ αναμένει η πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων να παραμείνει κρίσιμος παράγοντας για την Σοφοκλέους σε βραχυχρόνιο επίπεδο.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναμένει ανάμεικτη την σημερινή συνεδρίαση, ενώ όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, υφίσταται ακόμα κίνδυνος περαιτέρω υποχώρησης.

Ωστόσο, η Eurobank Securities δεν αποκλείει την ύπαρξη αγοραστικού ενδιαφέροντος σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, λόγω των βελτιωμένων αποτιμήσεων και των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, που όπως σημειώνει, δρουν υποστηρικτικά.

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, δεν περιμένει αναστροφή της τάσης της αγοράς, η οποία θα δοθεί για άλλη μια μέρα από τις ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς όπως σημειώνει να αποκλείει το καταλάγιασμα των πτωτικών πιέσεων.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει ακόμα πως οι αγορές βρίσκονται σε μια φάση διόρθωσης με την ψυχολογία των επενδυτών να παραμένει αδύναμη, καθώς υποσκάπτεται από τις ενισχυμένες πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από την Fed νωρίτερα του αναμενόμενου.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του δείκτη FT 20, αναφέρουν πως η περιοχή των 1.245 μονάδων αποτελεί στήριξη στην πρόσφατη πτωτική κίνηση του δείκτη.

Ωστόσο, τονίζουν πως στην περίπτωση μιας βραχυχρόνιας ανοδικής προσπάθειας προσέγγισης των 1.311 μονάδων με ταυτόχρονο γέμισμα του χθεσινού καθοδικού χάσματος, αυτό θα ήταν περισσότερο μια ευκαιρία ρευστοποιήσεων παρά μια απαρχή ενός νέου ανοδικού κύκλου.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 2,63% κλείνοντας στις 2.421,08 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά κινήθηκε χαμηλότερα καθώς οι θεσμικοί επενδυτές έλαβαν θέσεις πωλητή λόγω της αρνητικής επίδοσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v