Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ για το έλλειμμα και οι προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία, η θέση της Ελλάδας όσον αφορά στις δεσμεύσεις των κοινοτικών πόρων, η εφαρμογή των ΔΛΠ στις θυγατρικές των εισηγμένων εταιριών, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ για το έλλειμμα και οι προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία, η θέση της Ελλάδας όσον αφορά στις δεσμεύσεις των κοινοτικών πόρων, η εφαρμογή των ΔΛΠ στις θυγατρικές των εισηγμένων εταιριών, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τετάρτης.

Οικονομία: Λεπτές ισορροπίες που χαρακτηρίζονται από αναφορές σε διπλά βιβλία, εικονική πραγματικότητα και παραπληροφόρηση από τη μια πλευρά και ”πορτογαλικά σύνδρομα” αθέτηση υποσχέσεων και επερχόμενη λιτότητα από την άλλη θα αποτελέσουν σύμφωνα με το Κέρδος τον καμβά της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία.

Σε καθεστώς επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τίθεται η ελληνική οικονομία σύμφωνα με την Ημερησία που αναφέρει πως θ Ελλάδα θα απευθύνει σύσταση στην Επιτροπή τον Ιούλιο.

Έλλειμμα: Στο ”στόχαστρο” των διεθνών οργανισμών βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη δημοσιονομική απογραφή και τη νέα καταγραφή των ελλειμμάτων αναφέρει Το Βήμα που συμπληρώνει πως τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ο ΟΟΣΑ απευθύνουν αυστηρές συστάσεις.

Αλογοσκούφης: Νέο τριετές πρόγραμμα οικονομικής σταθεροποίησης και ανάπτυξης εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης σύμφωνα με την Καθημερινή που συμπληρώνει πως ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωσε πως από το 2005 θα αντιμετωπισθεί το υπερβάλλον έλλειμμα του Δημοσίου που θα προσαρμοστεί κάτω από το όριο του 3%.

Στο νέο τριετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που θα υποβάλλει η κυβέρνηση το φθινόπωρο αναφέρεται η Ναυτεμπορική.

Ecofin: Κάρτα ανοχής στην Ιταλία έδωσε χθες το Ecofin, παρακάμπτοντας την εισήγηση της Κομισιόν για έγκαιρη δημοσιονομική προειδοποίηση προς τη Ρώμη λόγω του υπερβολικού ελλείμματος, τονίζει το Κέρδος.

Εισηγμένες: Στην πραγματική τους αξία θα μπορούν να αναπροσαρμόσουν τα ακίνητά τους οι θυγατρικές επιχειρήσεις των εισηγμένων εταιριών στο Χ.Α., σύμφωνα με Το Βήμα.

Σημαντικές υπεραξίες αναμένεται να δημιουργήσει στις εισηγμένες η δυνατότητα αναπροσαρμογής της αξίας των ακινήτων βάσει των εμπορικών τιμών, τονίζει το Κέρδος, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως η αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

ΚΠΣ: Τελευταία παραμένει η χώρα μας στις δεσμεύσεις κοινοτικών κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ μεταξύ των 15 κρατών – μελών της ΕΕ, όπως επισημαίνει Το Βήμα.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως η Ελλάδα έρχεται τελευταία στις δεσμεύσεις κοινοτικών κονδυλίων τα τέσσερα πρώτα χρόνια ισχύος του Γ΄ ΚΠΣ με ποσοστό 48,89% όσον αφορά στα κονδύλια του λεγόμενου Στόχου 1, ενώ το Κέρδος τονίζει πως η Ελλάδα είναι ουραγός στην απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ.

Ανατιμήσεις: Το ”ωστικό” κύμα των αυξήσεων των τιμών των καυσίμων αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του ευρύτερα στην αγορά των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης εντός των προσεχών μηνών, σε συνδυασμό με κερδοσκοπικές τάσεις που ευνοεί η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζει Το Βήμα.

Πανωτόκια: Για νέα ”σημαντική” απόφαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου που αφορά πανωτόκια και συγκεκριμένα υποχρεώνει τράπεζα να επιστρέψει τα χρήματα που κράτησε σε βάρος δανειολήπτη κρίνοντας αντισυνταγματική τη διάταξη του νόμου σύμφωνα με την οποία ”το επιπλέον ποσό δεν επιστρέφεται”, κάνει λόγο η Καθημερινή.

Ναυτιλία: ”Δεν είναι παζάρι η ελληνική ναυτιλία. Εάν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα για την ανταγωνιστικότητα θα το κάνουμε. Τώρα στηριζόμαστε στο καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και εφοπλισμού” επεσήμανε χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Εκπαίδευση: Η ομολογημένη (από τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Καλό) κυβερνητική πρόθεση για δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού θεωρείται καθοριστική εξέλιξη για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων αυτών των ιδιωτικών σχολών, αναφέρει Το Βήμα.

ΟΤΕ: Εξαιρετικά προβληματική είναι η εικόνα των επιδόσεων του ΟΤΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς αυτή σηματοδοτείται επικίνδυνη υποχώρηση του μεριδίου αγοράς με διψήφιο ρυθμό, αλλά και βύθιση των κερδών προ φόρων, επισημαίνει η Καθημερινή.

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση θυγατρικών από την Alpha Bank, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που παράλληλα παραθέτει τα σχέδια της Τράπεζας για την Ασφαλιστική και τα Αστικά Ακίνητα.

Lamda Development: Με 26% ”έτρεξαν” τα κέρδη της Lamda, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως στην κερδοφορία πέρασε η θυγατρική της Lamda Shipyards.

Ξιφίας: Διορία πέντε μηνών έδωσαν στην ”υπερχρεωμένη” Ξιφίας, αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v