Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στη Σοφοκλέους

Επιτέλους οι αγοραστές ξυπνούν. Με συναλλαγές, μία περίπου ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, που παραπέμπουν σε σαφώς καλύτερες συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης ”κινείται” απειλητικά προς την υψηλή τιμή έτους. Συνολικότερη κίνηση, καθώς τυγχάνει απόλυτης αποδοχής του συνόλου των εμπλεκομένων της Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Ζεσταίνεται” η αγορά, ενισχύονται οι αγορές και ανεβαίνει ο πήχης πέραν των 2.520 μονάδων.

Το ενδιαφέρον των αγοραστών αποτυπώνεται εύλογα στις συναλλαγές, που επιτέλους, έπειτα από καιρό κινούνται σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Περίπου δύο ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο τζίρος έφτανε στα 125 εκατ. ευρώ και ο Δείκτης ενισχυόταν κατά 1,65% προσεγγίζοντας τις 2.530 μονάδες.

Συνολικότερη η κίνηση, καθώς πρόκειται για συντονισμένη αντίδραση των παραγόντων της αγοράς, με όλες ανεξαιρέτως τις μετοχές του FTSE-20 να ”ανεβάζουν” τζίρο, να παρασύρουν τις μετοχές εταιριών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τίτλοι από τη μεσαία και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Θεωρούμε πως έχουμε σαφέστατη καταγραφή σειράς θετικών ενδείξεων, που παραπέμπουν στον εφικτό στόχο διαμόρφωσης ”μίας υψηλής τιμής”.

Θα πρέπει να σταθούμε στην κατακόρυφη αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τη μετοχή-”σηματωρό” του τραπεζικού κλάδου, δηλαδή την Εθνική, που θέτει ”υποψηφιότητα” για την τιμή-στόχο που έχει τεθεί από το σύνολο των ισχυρών ΑΧΕ.

Δυναμική εμφανίζεται και η μετοχή της Eurobank, ενώ ακολουθούν Alpha, Πειραιώς και Εμπορική.

Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί πως γύρω στις 14.10 οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ έφταναν το 1 εκατ. τεμάχια, όταν συνολικά χθες οι συναλλαγές είχαν περιοριστεί σε 613.391 τεμάχια.

Η τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΤΕ ”απειλεί” με διάσπαση την υψηλή τιμή 52 εβδομάδων των 12,84 ευρώ, με ό,τι θετικό μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τη συνέχεια.

Η στήλη, με αφορμή κυρίως την αλλαγή διοίκησης και την εκ των ων ουκ άνευ προσπάθεια αναδιάρθρωσης του ομίλου, θεωρεί άμεσης προτεραιότητας επενδυτική επιλογή τον Οργανισμό και τη θυγατρική του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v