Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είχε αγώνα σήμερα...

Αυτοί που θέλουν μπορούν (!). Έτσι η Σοφοκλέους διέψευσε σήμερα όλους όσους πίστευαν ότι θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω του χθεσινού αρνητικού κλεισίματος στην Wall Street. Αναμφισβήτητοι πρωταγωνιστές ο ΟΠΑΠ ((9,32%), η ΕΛΤΕΧ και η Coca Cola.

Αυτοί που θέλουν μπορούν (!). Έτσι η Σοφοκλέους διέψευσε σήμερα όλους όσους πίστευαν ότι θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω του χθεσινού αρνητικού κλεισίματος στην Wall Street.

Και όμως το Χ.Α. αγνόησε και τις Αγορές της Αμερικής και το αρνητικό κλίμα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και την άσχημη τεχνικά εικόνα της ΔΕΗ (οι απώλειες του τίτλου ξεπέρασαν το αποκοπέν μέρισμα) και την διαφαινόμενη ”κόπωση” του Τραπεζικού κλάδου (μόνο η Eurobank προσπάθησε για κάτι καλύτερο πλησιάζοντας τα υψηλά τρέχοντος έτους).

Βέβαια όλα αυτά κρίνονται σαν άκρως θετικά για τον Γενικό Δείκτη, ή και για τον Δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,60%), ενώ το +0,18% του FTSEM και το 0,18% του FTSES δείχνουν τι περίπου συνέβη στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι και οι περισσότεροι τεχνικοί αναλυτές, καθώς ο Δείκτης κατόρθωσε να κλείσει ψηλότερα από το πάνω μέρος της ”ζώνης” 2434-2474, με επόμενο σημείο ισχυρής τεχνικής αντίστασης τις 2498 μονάδες, όμως είναι απόλυτα βέβαιο ότι αν συνεχιστούν τέτοιου είδους συνεδριάσεις ακόμα και αν η Αγορά ”δει” νέα υψηλά ελάχιστοι θα το ”καταλάβουν” και ακόμα λιγότεροι θα το εκμεταλλευτούν (!).

Δύο οι αναμφισβήτητοι πρωταγωνιστές της συνεδρίασης, ΟΠΑΠ (νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο για την μετοχή του Οργανισμού, με αγορές σαν να μην υπάρχει αύριο και που σε τέσσερις μέρες συμπληρώνει τρία χρόνια παρουσίας στο Χ.Α.) και Coca-Cola (νέο υψηλό 52 μηνών).

Από εκεί και πέρα αξιοσημείωτα κέρδη για Ελ. Τεχνοδομική και ΗΥΑΤΤ, ενώ απλά με θετικό πρόσημο έκλεισαν Γερμανός, Ελ. Πετρέλαια, Ιντρακόμ, Cosmote, Eurobank, Τιτάν, Εμπορική, Εθνική και Πειραιώς.

Αντίθετα πλην της ΔΕΗ με απώλειες μεγαλύτερες του 1% μόνο η Motor oil με αρνητικό πρόσημο ΚΑΕ, Alpha Bank και ΟΤΕ (κάποιοι αναφέρονται σε ”εικονική ύφεση αγορών”).

Ο Γενικός Δείκτης πηγαίνοντας κόντρα στο ξεκίνημα με αρνητικό ”gap” και στο διεθνές περιβάλλον, μετά τις 13.00 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2485,02 μονάδες με κέρδη 0,76% σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος σχετικά αυξημένος έφθασε τα 147,2 εκ. ευρώ από τα οποία τα 5,9 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Βέβαια όλα αυτά τα θετικά ουδεμία σχέση έχουν με την τελική εικόνα, 98 ανοδικές μετοχές έναντι 184 πτωτικών και μόνο σε 15 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 4%.

Στις επιμέρους μετοχές, εμφανής κινητικότητα σε τίτλους που ελέγχονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Κρέκα, τον Αστέρα και την Δομική Κρήτης (με αυξημένο όγκο συναλλαγών), αγοραστικό ενδιαφέρον για την Ιντραλότ που διέσπασε ανοδικά το επίπεδο βραχυπρόθεσμης αντίστασης των 15,90 ευρώ σημαντικά ημερήσια κέρδη για την Ευρ. Πίστη.

Εξάλλου, στον Κανάκη ”ανοιχτές” εντολές αγορών διαμόρφωσαν την τελική εικόνα.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 28.600 τεμαχίων έκαστο της Γερμανός στα 21 ευρώ, ένα πακέτο 450 τεμάχια της ΔΕΗ στα 22,10 ευρώ, ένα πακέτο 59.847 τεμάχια της Cosmote στα 13,04 ευρώ και ένα πακέτο 30.000 τεμάχια της Εθνικής στα 22,90 ευρώ.

Ακόμη, ένα πακέτο 165.000 τεμάχια της Ελγέκα στα 6,08 ευρώ, ένα πακέτο 600.000 τεμάχια της Ατέρμων στα 1,10 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 15,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v