Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον για τράπεζες

Συνέχιση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τον τραπεζικό κλάδο εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ τονίζουν πως ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας η αγορά θα κινηθεί με κατεύθυνση από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σημειώνεται ακόμα πως η διαπραγμάτευση της μετοχής της ΔΕΗ έπειτα από την αποκοπή του μερίσματος πιθανόν να ασκήσει πίεση στην αγορά.

ΑΧΕ: Θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον για τράπεζες
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Συνέχιση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τον τραπεζικό κλάδο εκτιμά η Marfin Analysis, υπενθυμίζοντας πως οι ανακοινώσεις πρώτου τριμήνου ξεκινούν με την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα στις 28 και 29 Απριλίου, αντίστοιχα.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities εκτιμά πιθανή την κίνηση της αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα λόγω του αρνητικού κλεισίματος της Αμερικής χθες, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αγορές.



Ακόμα, σημειώνει η Eurobank Securities, η διαπραγμάτευση της μετοχής της ΔΕΗ έπειτα από την αποκοπή του μερίσματος εκτιμά πως θα έχει αρνητικό αντίκτυπο 0,21% στον δείκτη FT-20 και 0,23% στον Γενικό Δείκτη.

Το Χ.Α., συμπληρώνει η Eurobank Securities, θα συνεχίσει να ακολουθεί την τάση των διεθνών αγορών.

Αδύναμο θα είναι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, έπειτα από την υποχώρηση 1,18% του Dow Jones λόγω των αυξημένων φόβων για άνοδο των επιτοκίων.

Ωστόσο, τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ, το όφελος για τις εξαγωγές της Ευρώπης λόγω της πρόσφατης ενίσχυσης του δολαρίου θα επηρεάσει την ψυχολογία των ευρωπαϊκών χρηματαγορών και θα βοηθήσει στην άμβλυνση των πιθανών πιέσεων στις τιμές των μετοχών.

Όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας η αγορά θα κινηθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η διαπραγμάτευση της μετοχής της ΔΕΗ έπειτα από την αποκοπή του μερίσματος πιθανόν να ασκήσει πίεση στον Γενικό Δείκτη και τον FT-20, στους οποίους η ΔΕΗ βαρύνει κατά 6,922% και 7,935% αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι τεχνικοί αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του τραπεζικού δείκτη, παρατηρούν κόπωση της ανοδικής ορμής, τονίζοντας πως υπάρχουν σημάδια διόρθωσης έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση, κατά την οποία κατέγραψε κέρδη 1,30% κλείνοντας στις 4.615,63 μονάδες.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές την Fortius εκτιμούν δύσκολη τη διάσπαση της καθοδικής γραμμής αντίστασης που εντοπίζεται στα επίπεδα των 4.730 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 0,71% στις 2.466,35 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, ο κλάδος των τραπεζών ανέκτησε μέρος της χαμένης δυναμικής του, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ, που διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, κέρδισε 1,29% κλείνοντας στα 22 ευρώ, αφού έφτασε στα χαμηλά της ημέρας, στα 21,66 ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v