Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κλειδί” το ενδιαφέρον για τράπεζες - ΟΤΕ

Προϋποθέσεις επανατοποθέτησης ισχυρών ”παιχτών” σε δεικτοβαρείς μετοχές, ειδικότερα του τραπεζικού κλάδου, διαμορφώνονται αυτές τις μέρες. Η φορά της αγοράς παραμένει ανοδική, με τον ΟΤΕ να συντηρεί το αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως των ξένων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το γεγονός πως ο Γενικός Δείκτης κρατήθηκε έστω και οριακά στην περιοχή των 2.448 μονάδων αποτελεί, από τεχνικής πλευράς, θετική ένδειξη.

Αφορά βέβαια στη συμπεριφορά συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών και ειδικότερα στην πορεία των ΟΤΕ, Cosmote, Eθνικής, Coca-Cola, Alpha, ΔΕΗ, Eurobank και ΟΠΑΠ.

Είναι προφανές πως αυτό που ενδιαφέρει τους ισχυρούς ”παίχτες” δεν είναι το σύνολο των εισηγμένων, αλλά ο στενός πυρήνας των μετοχών- επιλογών όπου επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους.

Εξακολουθούμε, κατά συνέπεια, να αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην τεχνική κίνησης της αγοράς και όχι τόσο στο πόσες μετοχές εταιριών χαμηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούν μετά τη διόρθωση.

Άλλωστε, η αποσαφήνιση της προσέγγισής μας απέναντι στην αγορά έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Η μετοχή-κλειδί των τελευταίων συνεδριάσεων, ο ΟΤΕ, εμφάνισε χθες αξιοθαύμαστη αντοχή, καθώς σε κάθε διόρθωση εμφανίζονταν αγοραστές.

Άμεσος στόχος όσων έχουν τοποθετηθεί στο εύρος 11,50-11,70 είναι η υπέρβαση των 13,2 ευρώ μεσοπρόθεσμα και αυτή η προοπτική πρέπει να είναι και ο δικός μας γνώμονας.

Αγοραστικό ενδιαφέρον προς τα 13 ευρώ εμφανίζεται και για τη μετοχή της Cosmote, ενώ από τις 5 ισχυρές τραπεζικές μετοχές εντολή αγοράς υπάρχει κυρίως για την Alpha, σε επίπεδο λίγο χαμηλότερο από το τρέχον.

Κατά συνέπεια αναμένουμε, αν όχι από την αρχή της συνεδρίασης, έστω προς το κλείσιμό της αντίδραση συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών του FTSE-20.

Όπως είχε σημειωθεί και χθες, για να διατηρηθεί άμεσα η ανοδική φορά του Γ.Δ., πρέπει να προσεγγιστεί με συναλλαγές 140-150 εκατ. ευρώ η περιοχή των 2.479 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v