Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη η διόρθωση στη Σοφοκλέους

Περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα χαρακτηρίζεται η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς, καθώς με ελάχιστη προσφορά σε μετοχές των Alpha, Eurobank και Εμπορική υποχωρεί ο κλαδικός δείκτης κατά 1%. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται και η επιθυμητή για την πλειονότητα των Ελλήνων θεσμικών ”αποθέρμανση” μετοχών του FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Άσφαιρη” διόρθωση, ήπιων τόνων και απολύτως ελεγχόμενη παρατηρείται στη συνεδρίαση.

Μοχλός αυτής της πίεσης η με ελάχιστες πωλήσεις υποχώρηση τραπεζικών μετοχών, που παρασύρουν τον κλαδικό δείκτη κατά 1,09% χαμηλότερα.

Ενδεικτικό, όσο και χαρακτηριστικό αυτής της τάσης, είναι η διολίσθηση στα 17,04 ευρώ της μετοχής της Eurobank, που με συναλλαγές μόλις 25.000 τεμαχίων (στις 13.00) υποχωρεί κατά 1,2%.

Στα 20,26 ευρώ υποχωρεί η Εμπορική, ενώ χαμηλότερα κινείται και η μετοχή της Alpha.

Στην περίπτωση της τελευταίας, οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν (στις 13.00) τα 100.000 τεμάχια, ενώ οι απώλειες έφταναν στο 1,5%.

Συνολικότερα, ο τζίρος των περίπου 30 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζεται ως στοιχείο εξισορρόπησης – ανάσχεσης της δυναμικής που είχε διαμορφωθεί κατά τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις με αιχμή τον ΟΤΕ.

Στα ενδιαφέροντα της συνεδρίασης η υπέρβαση των 16 ευρώ για τη μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος, καθώς δολάριο, πρώτη ύλη και στρατηγική των Καναδών ευνοούν τη συντήρηση της αντίδρασης.

Με κέρδη αντιδρά η μετοχή του ΟΠΑΠ στα 14,34 ευρώ, στα 7,34 ευρώ τα ΕΛ.ΠΕ., ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2.

Για τη συνέχεια, μέχρι τις περίπου 15-15.30 απαιτείται –από τεχνικής πλευράς– η ”στήριξη” του Γ.Δ. στην περιοχή των 2.448 μονάδων, με πιθανή μία ενδιάμεση αντίδραση πάνω από τις 2.460 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v