Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψιλόβροχο (και) στην αγορά

Περιορισμένης εμπορευσιμότητας η κίνηση στη Σοφοκλέους, καθώς πωλητές και αγοραστές περιμένουν την καταγραφή καλύτερων τιμών. Ήπια αντιδρά η μετοχή του ΟΤΕ, μικρά κέρδη για τον ΟΠΑΠ, περιορισμένη προσφορά σε δεικτοβαρείς μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναμενόμενη η αρχική διστακτικότητα, που εκδηλώθηκε μέσω περιορισμένων ρευστοποιήσεων σε ΟΤΕ και δευτερευόντως σε ΟΠΑΠ.

Γρήγορα όμως, η μετοχή του Οργανισμού αντέδρασε προς τα 12,36 ευρώ, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον σε κάθε διόρθωση της μετοχής του ΟΤΕ αυξάνεται... γεωμετρικά.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ κυμαίνεται στα 14,32 ευρώ, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ουσιαστική πίεση. Μάλιστα, η μετοχή του ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 0,70% με συναλλαγές περίπου 70.000 τεμαχίων στα πρώτα 40 λεπτά.

Με κέρδη κινούνται οι μετοχές των Intracom, που απέχει μία ”ανάσα” 4 λεπτών από τα 5 ευρώ, η Cosmote (12,82 ευρώ), Γερμανός (21,28 ευρώ), ΕΛΠΕ (7,34 ευρώ), Εθνική (22,80 ευρώ) και ΔΕΗ (21,52 ευρώ).

Από τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς (στα πρώτα 45-50 λεπτά) φαίνεται πως και σήμερα η προσφορά – ζήτηση, σχέση πωλητών – αγοραστών είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Με βάση αυτή την εικόνα ενισχύεται η εκτίμησή μας για επικείμενη αντίδραση της αγοράς προς τις 2.500 μονάδων.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2.

Από τις μετοχές που αντιδρούν, αυξημένη εμπορευσιμότητα, ικανή να συντηρήσει την ανοδική φορά, καταγράφεται στις Alsinco (στα 2 ευρώ), Τεγόπουλος (3,32 ευρώ), Κυριακίδης (2,45 ευρώ), ΚΛΜ (5,42 ευρώ), Revoil (5,52 ευρώ), Διεκάτ (2,80 ευρώ), Sanyo, Druck Farben, Μηχανική, ΙΑΣΩ, Μotor Oil, Atlantic, Γιαννούσης, Γρηγόρης, Ικτίνος, Αθηνά, Centric.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει να ενισχυθούν κάπως οι συναλλαγές σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές, καθώς η εμπορευσιμότητα μετοχών όπως οι Cosmote, ΕΛΠΕ, Coca-Cola, Alpha, Hyatt, Πειραιώς, Τιτάν παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σε ενδεχόμενη συντήρηση της διόρθωσης δεν θα πρέπει ο Γ.Δ. να υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.448 μονάδων, προκειμένου να είναι εφικτή μία επόμενη αντίδραση προς τις 2.470,5 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v