Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο ΟΤΕ - τράπεζες

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές για τη λήψη μεσοπρόθεσμων αποφάσεων εν όψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων τριμήνου, αναφέρουν οι ΑΧΕ, ενώ αναμένουν η τάση να έλθει από το εξωτερικό. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μία ακόμη ημέρα ΟΤΕ - τράπεζες.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο ΟΤΕ - τράπεζες
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Ήπιο είναι το άνοιγμα που περιμένει η Marfin Analysis στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, οι ευρωπαϊκές αγορές θα δώσουν τον τόνο.

Σημαντική για την πορεία της αγοράς αυτήν τη εβδομάδα παραμένει η απόδοση της μετοχής του ΟΤΕ, καθώς και η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, αναφέρει η Eurobank Securities.

Όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση η Eurobank Securities εκτιμά πιθανή την επικράτηση τάσεων συσσώρευσης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους και στο εξωτερικό.

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές για τη λήψη μεσοπρόθεσμων αποφάσεων εν όψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων τριμήνου, αναφέρει στο πρωινό της report η Εγνατία ΑΧΕ, εκτιμώντας μη σημαντικές αποκλίσεις από τις προηγούμενες μέρες στην τάση της αγοράς.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, στην αγορά αναμένεται να επικρατήσει θετική ψυχολογία, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν τα ”ισχυρά” αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών και τις θετικές εξελίξεις στον ΟΤΕ. Η γενικότερη τάση, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, θα δοθεί από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Εξάλλου, οι χρηματιστηριακές αναφέρονται τόσο στην αλλαγή διοίκησης στον ΟΠΑΠ όσο και στο σημερινό Δ.Σ. του ΟΤΕ, όπου αναμένεται να εκλεγεί ως μέλος του ο κ. Βουρλούμης.

Για τα νέα πρόσωπα στη διοίκηση του ΟΠΑΠ, αναφέρεται ότι ο κ. Κωστάκος, που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ήταν μέχρι τώρα κοσμήτορας της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, ενώ ο προοριζόμενος για τη θέση του προέδρου, Ανέστης Φιλιππίδης, υπήρξε αθλητικός δικαστής.

Η Εγνατία ΑΧΕ, αναφερόμενη στις επιπτώσεις που πιθανόν θα έχουν οι διοικητικές αλλαγές, επισημαίνει ότι, βραχυπρόθεσμα, είναι πιθανόν να προκαλέσουν κάποια νευρικότητα στη μετοχή.



Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Με κέρδη έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα, αφού το κλείσιμο της Παρασκευής βρήκε τον Γ.Δ. στις 2.467,14 μονάδες, κερδίζοντας 0,63% σε εβδομαδιαία βάση.

Αναμφισβήτητα, πρωταγωνιστής της εβδομάδας ήταν η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία συμπλήρωσε ένα σερί έξι συνεχών ανοδικών συνεδριάσεων με συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 6,9 εκατ. τεμάχια (σχεδόν το 1,5% του Μ.Κ.), αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, φαινόμενο το οποίο είχε ξαναεμφανιστεί στα τέλη της περυσινής χρονιάς όταν η μετοχή διαπραγματευόταν στα 10 ευρώ.

Η άνοδος του ΟΤΕ, συνεχίζει η Magna Trust, αποτέλεσε το αντίβαρο στην έντονη πτώση των τραπεζών κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης και τράβηξε την αγορά υψηλότερα βοηθώντας το κλείσιμο των παραγώγων του FTSE-20 πάνω από τις 1.290 μονάδες.

Πιθανότερο σενάριο γι’ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τη Magna Trust, είναι η σταδιακή προσέγγιση των 2.500 μονάδων και η απορρόφηση των αρνητικών εξωγενών επιρροών σε μικρό εύρος διακύμανσης.

Επιπλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται την εβδομάδα που ξεκινά οι τακτικές γενικές συνελεύσεις της ΔΕΗ και της Αγροτικής Τράπεζας (20/4) και η έκτατη γενική συνέλευση της Intracom (23/4) με θέμα την έκδοση ομολογιακού δανείου, τονίζει επίσης η Magna Trust.

Από την άλλη, η Omega Bank κάνει λόγο για οριακή άνοδο στο Χ.Α., αναφέροντας πως πρωταγωνιστής της εβδομάδας ήταν ο ΟΤΕ, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 6,16% με αφορμή την προτεινόμενη τοποθέτηση του κ. Βουρλούμη στο πηδάλιο του Οργανισμού.

Τεχνικά, οι αναλυτές της Omega Bank εκτιμούν σαν πρώτη αντίσταση την περιοχή των 2.480 μονάδων τοποθετώντας τη στήριξη του Γενικού Δείκτη στα επίπεδα των 2.435 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κέρδη της τάξεως του 0,90% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης, καθώς έκλεισε στις 2.467,14 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, ο ΟΤΕ διεύρυνε τα εβδομαδιαία κέρδη του την Παρασκευή κερδίζοντας 2,48% με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v