Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας

Το Κυπριακό, αλλά και η ασφάλεια που προσφέρει ο ΟΗΕ στην Κύπρο, η εικόνα των χρηματιστηριακών εταιριών, των τραπεζών, αλλά και ο αγροτικός τομέας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον οικονομικό Τύπο της Δευτέρας.

Ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας
Το Κυπριακό, αλλά και η ασφάλεια που προσφέρει ο ΟΗΕ στην Κύπρο, η εικόνα των χρηματιστηριακών εταιριών, των τραπεζών, αλλά και ο αγροτικός τομέας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον οικονομικό Τύπο της Δευτέρας.

Κυπριακό: Αν το ”όχι” είναι λάθος, υπάρχει ελπίδα να διορθωθεί στο μέλλον, εάν το ”ναι” είναι λάθος δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής, γιατί δεν θα υπάρχει πια η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως υποστηρίζει σε αποκλειστική συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος.

ΟΗΕ: Ο ΟΗΕ θα εγγυηθεί την ασφάλεια της Κύπρου με 4 ρήτρες, αναφέρει η Ημερησία, που παράλληλα κάνει λόγο για απαγόρευση χρήσης βίας από κάθε πλευρά με εμπάργκο όπλων.

ΟΟΣΑ: Καυστικές παρατηρήσεις για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και συστάσεις για τη λήψη επώδυνων μέτρων περιέχει η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Ιδιαίτερα κρίσιμες για την ελληνική κεφαλαιαγορά και την εικόνα της στο διεθνές σκηνικό είναι οι συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα μεταξύ εκπροσώπων του διεθνούς οίκου FTSE και στελεχών του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς η διοίκηση του Χ.Α. θα προσπαθήσει να πείσει τους εκπροσώπους του FTSE International για την ικανότητα της Σοφοκλέους να παραμείνει στην ομάδα των αναπτυγμένων αγορών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τιμολόγια: Τα πλαστά τιμολόγια έπνιξαν την αγορά σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει ότι κάθε χρόνο ”ιδρύονται” 5.000 εταιρίες χωρίς αντικείμενο.

Χρηματιστηριακές: Προβλήματα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι μικρές χρηματιστηριακές σύμφωνα με την Ημερησία, που κάνει λόγο για νέο κύκλο εξαγορών.

Αγροτικός τομέας: Καμιά προκήρυξη των προγραμμάτων του Γ’ ΚΠΣ στον αγροτικό τομέα δεν θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι, τονίζει η Ημερησία.

Τράπεζες: Για ανατροπή δεδομένων από τις ελληνικές τράπεζες κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία προετοιμάζουν εντυπωσιακές ”θυγατρικές” κινήσεις.

ΔΕΠΑ: Οι Ισπανοί φέρονται, σύμφωνα με την Ημερησία, να μην είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στην εξαγορά του 35% της ΔΕΠΑ.

ΟΠΑΠ: Για τουρκική εταιρία ενδιαφέρεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την Ημερησία.

Άλφα Γκρίσιν: Αύριο πραγματοποιεί το ντεμπούτο της η Άλφα Γκρίσιν σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως τα κεφάλαια που άντλησε η εταιρία θα διοχετευθούν σε επενδυτικό πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v