Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Με τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, τις δαπάνες, τις τιμές των καυσίμων, το θέμα των συμβασιούχων, τα δάνεια των νοικοκυριών, αλλά και την τουριστική κίνηση ασχολούνται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Με τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, τις δαπάνες, τις τιμές των καυσίμων, το θέμα των συμβασιούχων, τα δάνεια των νοικοκυριών, αλλά και την τουριστική κίνηση ασχολούνται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης.

Κυπριακό: Η Μόσχα και το Παρίσι μπλοκάρουν τις εγγυήσεις σύμφωνα με Το Βήμα, που προσθέτει πως ο κ. Ανάν ζητεί υιοθέτηση της Θεμελιώδους Συμφωνίας.

Κατέθεσε την έκθεσή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Κόφι Ανάν, χωρίς όμως να προσθέτει κάποια πρόσθετη εγγύηση, υπό τύπον έστω… επιδορπίου, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία την πρωτοβουλία για το σχέδιο του ψηφίσματος που θα ικανοποιεί το ΑΚΕΛ ανέλαβε η Βρετανία, ενώ επισημαίνει πως προσκρούει στην άρνηση Ρωσίας, Κίνας και Γαλλίας που δεν επιθυμούν να εγκριθεί το ψήφισμα πριν από το δημοψήφισμα.

Στο ”διπλωματικό θρίλερ” που εξελίσσεται από χθες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, με επίκεντρο την έκθεση που κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο γενικός γραμματέας Κόφι Ανάν, ώστε να υιοθετηθεί ως ψήφισμα με το οποίο θα παρέχονται όσο το δυνατόν περισσότερες εγγυήσεις για την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν, αναφέρεται η Εξπρές.

Δαπάνες: Στο ”κόκκινο” βρίσκεται ο προϋπολογισμός του 2004 σύμφωνα με την Καθημερινή, που αναφέρει πως πιέζεται από δαπάνες, οι οποίες κινούνται πλέον μακράν των αρχικών στόχων.

Επιδεινώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προυπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2004 και σε συνδυασμό με τις αβεβαιότητες που εξακολουθούν να απειλούν τα δημοσιονομικά μεγέθη προκαλεί έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η Εξπρές τονίζει πως κάθε μέρα αποκαλύπτονται κρυφά ελλείμματα, ενώ κάνει λόγο για ανησυχίες όσον αφορά στα τελικά μεγέθη της απογραφής.

ΟΟΣΑ: Μείωση των επιτοκίων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτείνει ο ΟΟΣΑ σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Μέχρι 28,2% φτάνουν οι μερισματικές αποδόσεις στη Σοφοκλέους, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στα διανεμηθέντα κέρδη για τη χρήση του 2003, τα οποία επικαλείται το Κέρδος.

Καύσιμα: Για παιχνίδια κερδοσκόπων με τις τιμές των καυσίμων κάνει λόγο Το Βήμα, το οποίο επισημαίνει πως η κυβέρνηση θα ζητήσει αύριο το πάγωμα των τιμών.

ΙΚΑ: Μεταξύ της πρώην βουλευτού Μαρίας Καρρά και του καθηγητή Γ. Χιώτη η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στον αντικαταστάτη του Μ. Νεκτάριου για τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Δάνεια: Τι προτείνουν οι τράπεζες για τα δάνεια των εταιριών αναφέρει το Κέρδος, που επισημαίνει πως οι ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται αποκλειστικά σε ευρώ, ενώ συμπληρώνει πως οι τράπεζες προκαλούν τις εταιρίες να ανοιχθούν σε θέσεις που μπορούν να φέρουν κέρδη.

Με εκρηκτικούς ρυθμούς αναμένεται να αυξηθεί ο δανεισμός των νοικοκυριών μέχρι το 2005, καθώς τα χρέη τους από το 26% του ΑΕΠ που είναι σήμερα προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 35% αναφέρουν Τα Νέα.

Ξενοδοχεία: Τορπίλη στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών εν όψει και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων θέτουν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως έκπληκτος ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ αναζητεί τρόπο παρέμβασης, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως σε 350 ξενοδοχεία της Αττικής παρατηρήθηκε αύξηση 50%.

Συμβασιούχοι: Λύση για 100.000 συμβασιούχους βρήκε το Δημόσιο σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που αναφέρει πως προεδρικό διάταγμα προβλέπει την απευθείας μετατροπή και αναδρομικότητα από το 1995.

ΔΕΚΟ: Για υπουργικό έλεγχο στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ κάνει λόγο η Ναυτεμπορική, που επισημαίνει πως οι αυξήσεις θα γίνονται μόνο με έγκριση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.

ΟΤΕ: Εξαιρετικά δυσμενείς εμφανίζονται οι επιδόσεις του ΟΤΕ, καθώς καταγράφεται σημαντική τάση μείωσης του κύκλου εργασιών, πάνω από 10%, αλλά και επικίνδυνη ολίσθηση της κερδοφορίας σε ποσοστό υψηλότερου του 30%, επισημαίνει η Καθημερινή.

Alpha Bank: Έληξε χθες η περίοδος ισχύος της δημόσιας προσφοράς της Alpha Bank για την εξαγορά του 100% της Alpha Leasing, αναφέρει η Καθημερινή, που σημειώνει πως η τράπεζα απέκτησε πάνω από το 95% της θυγατρικής της.

Αγροτική Τράπεζα: Το Δημόσιο αναβάλλει τη συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας, τονίζει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως η ματαίωση γίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες εκλογής του νέου διοικητή της τράπεζας.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο επισημαίνει πως οι μέτοχοι της Αγροτικής είναι ”παραπονεμένοι”, καθώς η τράπεζα δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2003.

Άλφα Γκρίσιν: Από σήμερα θα διαπραγματεύεται στο ταμπλό της Σοφοκλέους η μετοχή της Άλφα Γκρίσιν, η τιμή εισαγωγής της οποίας καθορίστηκε στα 1,80 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v