Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις ισορροπίας στον FTSE-20

Κυκλικός ο ρυθμός τοποθέτησης των ισχυρών παικτών σε δεικτοβαρείς μετοχές, ενώ ελέγχεται, σε μέγιστο βαθμό, η διακύμανση του FTSE-20, με τις τράπεζες να υποχωρούν και σήμερα λίγο χαμηλότερα, προκειμένου να ακολουθήσουν ανοδικά στη συνέχεια. Πιέσεις σε Alpha, Eurobank, Εμπορική, κέρδη σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και CosmΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα ισοζυγισμένη η διακύμανση του FTSE-20, καθώς τρεις τραπεζικές μετοχές υποχωρούν και τρεις τίτλοι άλλων εταιριών αντιδρούν.

Η προσφορά που συνεχίζει να εκδηλώνεται στις μετοχές των Alpha, Eurobank, Εμπορική απορροφάται από τα κέρδη του ΟΠΑΠ και της CosmΟΤΕ, κυρίως όμως της ΔΕΗ.

Παρατηρείται, μάλιστα, το εξής αξιοπρόσεχτο στοιχείο, που αφορά στην εμπορευσιμότητα των συγκεκριμένων μετοχών.

Ο τζίρος στις μετοχές του FTSE-20 που κινούνται ανοδικά είναι υπέρτερος από αυτόν στους τίτλους που διορθώνουν.

Διαπιστώνεται, δηλαδή, πως στη διόρθωση μίας δεικτοβαρούς μετοχής η προσφορά είναι ελάχιστη, όμως σε κάθε αντίδρασή τους αυξάνεται κατακόρυφα ο τζίρος, οι αγορές.

Κυρίως γι’ αυτό το λόγο αναφερόμαστε σε ελεγχόμενης ροής ”αποθέρμανση” των τραπεζικών μετοχών, που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε διακύμανση πολύ κοντά στην υψηλή τιμή 52 (και όχι μόνο) εβδομάδων.

Θα περιμένουμε, λοιπόν, να σταθεροποιηθεί η τιμή των μετοχών της Alpha και της Eurobank και να εμφανιστούν αγοραστές λίγο πιο ψηλά για τη μετοχή της Εθνικής, προκειμένου να λάβουμε πιο ξεκάθαρη θέση για τον τρόπο που θα κινηθεί ανοδικά η αγορά.

Μέχρι στιγμής, όμως, διαπιστώνεται πως υπάρχει μία κυκλικότητα στον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται οι επενδυτικές εταιρίες.

Στις τραπεζικές μετοχές, στη διόρθωσή τους που ακολουθεί, σειρά έχουν συνήθως οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Coca-Cola, CosmΟΤΕ και τελευταία η μετοχή του ΟΤΕ.

Από τεχνικής πλευράς, η διακύμανση του Γ.Δ. στο συγκεκριμένο

–σημερινό– εύρος ουδεμία ανησυχία προκαλεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v