Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κουφόβραση” στη Σοφοκλέους

Η συνεχιζόμενη αποκόμιση κερδών στις τράπεζες και η ανακύκλωση κεφαλαίων σε ΔΕΗ, Cosmote και ΟΠΑΠ χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, που διακρίθηκε για τη ”ραθυμία” της. Μόλις στα 96 εκατ. ευρώ ο τζίρος, στο 3/1 η σχέση πτωτικών προς ανοδικές.

Απόλυτα κουραστική συνεδρίαση, έβαλε σε ”δοκιμασία” τα νεύρα των λίγων εμπλεκόμενων που είχαν την υπομονή να την παρακολουθήσουν από αρχή μέχρι τέλους.

Παράγοντες της Αγοράς εκτιμούν ότι οι εισροές κεφαλαίων από τα ξένα χαρτοφυλάκια θα είναι ο κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει την συνέχιση της θετικής πορείας της Αγοράς, καθώς οι εγχώριοι θεσμικοί παρά την ρευστότητα που φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις από πωλήσεις στον ΟΤΕ και σε κάποιους Τραπεζικούς τίτλους δεν δείχνουν αποφασισμένοι να επανατοποθετηθούν άμεσα.

Βέβαια λόγω της απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, αναμένεται κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης και χαμηλοί όγκοι, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί εμπόδιο σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση να κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, κάτι που διαφαίνεται από το –1,34% του FTSEM και το –1,33% του FTSES.

Οι ασχολούμενοι με την τεχνική ανάλυση ήθελαν σήμερα ένα κλείσιμο πάνω από τις 2465 μονάδες (κάτι που τελικά δεν επετεύχθη), οπότε σαν επόμενα σημεία στήριξης οριοθετούνται οι 2437 και οι 2411 μονάδες (κατώτερο όριο χωρίς να αναστραφεί η μεσοπρόθεσμη τάση).

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ”αναποφάσιστος” κινούμενος πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ακολούθησε ανοδική αντίδραση μέχρι το υψηλό ημέρας των 2470,51 μονάδων, όμως μετά το πρώτο ημίωρο το θετικό πρόσημο απωλέσθη μίας δια παντός και σαν να μην έφτανε αυτό έκλεισε πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2448,91 μονάδες με απώλειες 0,75%, με τον τζίρο να φθάνει τα 95,5 εκ. ευρώ από τα οποία τα 10 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν Ελ. Πετρέλαια και Cosmote, με ανοδικές διαθέσεις ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, θετικό πρόσημο για την Αγροτική και αμετάβλητη εικόνα σε Γερμανό και Τιτάνα.

Αντίθετα στο χαμηλό ημέρας και λίγο πριν το τέλος βρέθηκαν, ΟΤΕ (αν και η γενικότερη εικόνα του τίτλου του Οργανισμού έδειξε ελεγχόμενες πιέσεις), Εθνική, Πειραιώς, Ιντρακόμ, ΚΑΕ, Εμπορική, Βιοχάλκο, Ελ. Τεχνοδομική, ΗΥΑΤΤ και Alpha Bank, ενώ τελικές απώλειες μεγαλύτερες του 2% κατέγραψαν Alpha Bank, Εμπορική, Βιοχάλκο, Ελ. Τεχνοδομική και Ιντρακόμ.

Τουλάχιστον σκεπτικισμό δημιουργεί η τελική εικόνα όχι μόνο για την αναλογία ανοδικών πτωτικών μετοχών (71 προς 230), αλλά και διότι παρά τον χαμηλό τζίρο σε 25 τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 4% αποτέλεσμα των ελάχιστων πωλητών και των ανύπαρκτων αγοραστών, κάτι που δυσκολεύει το έργο και αυτών που αποφασίζουν να πουλήσουν και να αποχωρήσουν από αυτή την Αγορά, καταγράφοντας τις όποιες ζημιές τους (!).

Όσον αφορά στα πακέτα, πραγματοποιήθηκε ένα του ΟΠΑΠ, 50.000 τεμαχίων στην τιμή των 14,36 ευρώ, ένα πακέτο της Eurobank, 100.000 τεμαχίων στην τιμή των 17,12 ευρώ και ένα πακέτο της Lavipharm, 1.300 τεμαχίων στην τιμή των 1,40 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο της Πήγασος, 100 τεμαχίων στην τιμή των 2,30 ευρώ, ένα πακέτο της Τράπεζας της Ελλάδος, 30 τεμαχίων στην τιμή των 96 ευρώ και ένα πακέτο της Sex Form, 230.000 τεμαχίων στην τιμή των 2,70 ευρώ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα της Cosmote, 95.847 και 50.000 τεμαχίων στην τιμή των 12,94 ευρώ, καθώς και τρία πακέτα της Ατέρμων, 1.500.000, 1.790.000 και 2.100.000 τεμαχίων στην τιμή των 1,04, 1,05 και 1,05 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v