Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Τράπεζες και ΟΤΕ βασικοί καταλύτες

Με τις τράπεζες και τον ΟΤΕ να αποτελούν τους βασικότερους καταλύτες η Σοφοκλέους αναμένεται να οδηγηθεί σε υπεραπόδοση τις ερχόμενες εβδομάδες, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ στην Εβδομαδιαία Ενημέρωση με ημερομηνία 16 Απριλίου. Τα Top Picks.

Εγνατία: Τράπεζες και ΟΤΕ βασικοί καταλύτες
Σε απόδοση υψηλότερη των άλλων ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως ενδέχεται να οδηγηθεί η Σοφοκλέους τις ερχόμενες εβδομάδες, με τις τράπεζες και τον ΟΤΕ να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, όπως αναφέρει στην Εβδομαδιαία Ενημέρωση με ημερομηνία 16 Απριλίου 2004 και τίτλο ”Οι τράπεζες και ο ΟΤΕ θα καθορίσουν την πορεία της Σοφοκλέους τις ερχόμενες εβδομάδες”.

Ειδικότερα και όσον αφορά στη Σοφοκλέους η Εγνατία ΑΧΕ αναμένει μια θετική εν γένει εικόνα από τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2004, με τις τράπεζες να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει το γεγονός ότι οι τράπεζες θα ανακοινώσουν, σε γενικές γραμμές ”ικανοποιητικά” μεγέθη, με την Alpha Bank να ανοίγει τον χορό των ανακοινώσεων πρώτου τριμήνου στις 28 Απριλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως οι χρηματοοικονομικές επιδόσεις των τραπεζών θα είναι ο βασικός μεσοπρόθεσμος διαμορφωτής της τάσης στο Χ.Α., σε συνδυασμό ωστόσο με την κατεύθυνση των διεθνών αγορών.

Εξάλλου και η θετική εικόνα του ΟΤΕ αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη συμβάλλοντας σε πιθανή υπεραπόδοση της Σοφοκλέους μεσοπρόθεσμα, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Η θερμή υποδοχή των επενδυτών όσον αφορά στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού ενδέχεται να διατηρηθεί, δημιουργώντας ως εκ τούτου στήριξη στην ευρύτερη αγορά, σύμφωνα με την Εγνατία.

Πάντως, η χρηματιστηριακή τονίζει πως εκτός από τους προαναφερθέντες ”καταλύτες”, τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και οι ”ελκυστικές” αποτιμήσεις ενός αριθμού εταιριών της μικρής αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μπορούν επίσης να στηρίξουν μια πιθανή υπεραπόδοση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς τις ερχόμενες εβδομάδες και δη υπό το πρίσμα ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα είναι ικανοποιητικά.

Στα top picks της χρηματιστηριακής συμπεριλαμβάνονται οι τίτλοι των: Τιτάν, Επιχειρήσεις Αττικής, Folli Follie, Γερμανός, Intralot, Hyatt, Τεχνική Ολυμπιακή, Elmec, Notos Com, Jumbo, Μαΐλλης, Σαράντης και Ιμάκο.

Η Εγνατία ΑΧΕ καταλήγει πως παρά το γεγονός ότι η Σοφοκλέους δεν εμφανίζεται ελκυστική σε σχέση με τις ξένες αγορές, οι προαναφερθέντες παράγοντες δημιουργούν περιθώρια αισιοδοξίας για υπεραπόδοση της αγοράς τις ερχόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, πάντως, οι αγορές παραμένουν σε τάση συσσώρευσης ελλείψει του απαραίτητου momentum που θα μπορούσε να τις βοηθήσει να αναρριχηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v