Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφύπνιση στο τελευταίο 20λεπτο

Συνεδρίαση των τελευταίων είκοσι λεπτών ήταν η σημερινή στη Σοφοκλέους, καθώς εντολές αγοράς στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, άλλαξαν εν μέρει το ”ράθυμο κλίμα” και ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά για κινήσεις σε τίτλους της περιφέρειας.

Συνεδρίαση των τελευταίων είκοσι λεπτών (δεν χρειάζονται άλλωστε και περισσότερα σε τόσο ”ρηχή” Αγορά), όταν και αυξήθηκε κάπως η κινητικότητα, από πλευράς αγοραστών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν κάποιες κινήσεις και σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις χαμηλών όγκων και μειωμένων ”αναταράξεων”, με ”κυκλικές” κινήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και ελάχιστο ενδιαφέρον για λίγες ακόμα μετοχές, καθώς οι υπόλοιποι τίτλοι έχουν προ καιρού αφεθεί ”στην τύχη τους” (!).

Συγκρατημένοι και όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, αφού ο Δείκτης επανήλθε εντός της ”ισχυρής ζώνης” 2.437-2.474 μονάδων, απλά θεωρούν ότι η πρώτη συνεδρίαση με αυξημένο τζίρο θα δώσει την βραχυπρόθεσμη τάση, έστω και αν υπάρχουν και οι πιο αισιόδοξοι που υποστηρίζουν ότι η Αγορά συσσωρεύει ”δυνάμεις” προκειμένου να διασπάσει το ψυχολογικό φράγμα των 2.500 μονάδων (!).

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος με χαμηλό ημέρας τις 2.449,97 μονάδες και υψηλό, όπου και έκλεισε τις 2.466,35 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,71%, σε μία φτωχή από τζίρο συνεδρίαση που έφτασε τα 103,8 εκ. ευρώ από τα οποία τα 9,9 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, αρκετοί βρέθηκαν στο υψηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος, όπως Alpha Bank, Coca-Cola, Eurobank, Εμπορική, ΗΥΑΤΤ, Πειραιώς, Εθνική, με κέρδη μεγαλύτερα του 1% Alpha Bank, Eurobank, Coca-Cola, Εμπορική, Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ (”τραβήχτηκε” πριν την αποκοπή του μερίσματος), Ελ. Πετρέλαια και ΚΑΕ.

Αντίθετα με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν Γερμανός, Ελ. Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ (και με ”εισαγόμενες” εντολές πώλησης), ΟΤΕ, Αγροτική (οι τρεις πρώτοι με απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας).

Κυριολεκτικά τα τελευταία λεπτά διαμορφώθηκε η τελική εικόνα με 172 ανοδικές μετοχές έναντι 111 πτωτικών και σε 12 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%

Στις επιμέρους μετοχές, ίσως χρειάζεται επισήμανση η κινητικότητα σε θυγατρικές Τραπεζικών ομίλων, όπως Αστέρας και Φοίνικας κατά κύριο λόγο και Εθνική Ασφαλειών και Εθνική Ακινήτων κατά δεύτερο, χωρίς ιδιαίτερες εντυπώσεις το ”ντεμπούτο” της Αλφα- Γκρίσιν (3,89%), τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Υάλκο, ανέβασαν συναλλαγές Σάνυο και Fashion Box, κινήθηκε ανοδικά η Κρέκα αφού άλλαξαν χέρια αρκετές χιλιάδες τεμαχίων στην περιοχή των 2,14-2,15 ευρώ, σημαντικά κέρδη με ελάχιστες συναλλαγές για Moda-Bagno, Rainbow, Ελφίκο.

Επίσης, τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες τέσσερις για την Revoil, ανέβασε όγκο η Cyclon όμως τα 200000 τεμ. έγιναν με μία εντολή στα 1,11 ευρώ, ενώ κάτι πάει να κάνει ο Μπουτάρης αλλά χρειάζεται να διασπάσει το επίπεδο βραχυπρόθεσμης αντίστασης των 1,30 ευρώ.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 304 και 100.000 τεμαχίων της Alpha Bank στα 26,38 και 25,64 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 200.000 τεμάχια του Φουρλή στα 4,50 ευρώ, ένα πακέτο 180.153 τεμάχια της Cosmote στα 13 ευρώ και ένα πακέτο 600.000 τεμάχια της Aspis Bank στα 2,58 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 100.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 12,32 ευρώ και ένα πακέτο 90.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 14,16 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v