Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Εκτιμήσεις αναλυτών για α΄ τρίμηνο

Αύξηση 19,7% - 21% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας πρώτου τριμήνου 2004 προβλέπουν οι Eurobank Securities και Marfin Analysis πως θα εμφανίσει η Εμπορική Τράπεζα, τα οποία εκτιμούν πως θα φτάσουν στα 41,2 - 41,8 εκατ. ευρώ.

Εμπορική: Εκτιμήσεις αναλυτών για α΄ τρίμηνο
Αύξηση 19,7% - 21% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας πρώτου τριμήνου 2004 προβλέπουν οι Eurobank Securities και Marfin Analysis πως θα εμφανίσει η Εμπορική Τράπεζα.

Σημειώνεται πως η Εμπορική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου στις 12 Μαΐου 2004.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Eurobank Securities τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας αναμένεται να παρουσιάσουν 21% αύξηση, διαμορφούμενα στα 41,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 34,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η Eurobank Securities αποδίδει την αύξηση στην κατά 9% προβλεπόμενη ενίσχυση στα καθαρά έσοδα από τόκους που τοποθετείται στα 167 εκατ. ευρώ σε σχέση με 153 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2003 και στην κατά 11% βελτίωση στις προμήθειες.

Σύμφωνα με τη Eurobank Securities, η μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας διαπραγματεύεται 20,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Εξάλλου, η Marfin Analysis προβλέπει αύξηση 19,7% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Εμπορικής Τράπεζας, τα οποία προβλέπει ότι θα φτάσουν στα 41,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση του νέου διοικητικού σχήματος της τράπεζας, ενώ αύριο αναμένεται η έγκρισή του από το διοικητικό συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v